Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Επιταχύνουν το ξεπούλημά τους!

  Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για να υπερασπιστούν το μεροκάματό τους και τις κατακτήσεις τους, καλεί η παράταξη Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Με ταχύτατους ρυθμούς προωθείται η παράδοση και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας στο πιάτο των ιδιωτών. Στις αρχές του Δεκέμβρη αναμένεται να δημοσιευτεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ξεπούλημα του ναυπηγείου, ενώ ως επίδοξοι μνηστήρες εμφανίζονται ο γνωστός Ταβουλάρης ιδιοκτήτης μέχρι τώρα των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου και ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος. Η κυβέρνηση επιδιώκει να «σπρώξει» το ναυπηγείο στις ιδιωτικές αγκάλες, «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα και...«πλεονάζον» προσωπικό. Ηδη έχει γίνει γνωστό ότι η πώληση του ναυπηγείου θα συνοδευτεί με το «διωγμό» 800 εργαζομένων από τους 2000 που εργάζονται σήμερα και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. «Συνεργοί» στο «έγκλημα» αναδεικνύονται οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ των ναυπηγείων, παράταξη που πλειοψηφεί στη διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων «ΤΡΙΑΙΝΑ». Χτες, χωρίς να «πάρουν μυρωδιά» οι εργατοτεχνίτες του Σκαραμαγκά έγινε μέσα στα ναυπηγεία συνάντηση μεταξύ συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Κοντάκη με τους συμβούλους ιδιωτικοποίησης, δηλαδή εκπροσώπους της Εμπορικής Τράπεζας, της Alpha Πίστεως και της KPMG.

Οπως έγινε γνωστό, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που εμφανίστηκαν ως «εκπρόσωποι των εργαζομένων» το μόνο... αίτημα που πρόβαλαν απέναντι στα όσα εκτρωματικά προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος του ναυπηγείου και του προσωπικού του, είναι να διαπραγματευτούν αυτοί το 49% των μετοχών που κατέχουν οι εργαζόμενοι (το υπόλοιπο 51% ανήκε στην ΕΤΒΑ) και να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες!

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, για να υπερασπιστούν το μεροκάματό τους και τις κατακτήσεις τους καλεί τους εργαζόμενους του ναυπηγείου η παράταξη Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με χτεσινή της ανακοίνωση. Η παράταξη επισημαίνει ότι σήμερα πλέον επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο, τα όσα είχε καταγγείλει από τη δημιουργία του σχήματος 49%- 51%, ότι δηλαδή ήταν ένα «κόλπο» για να περάσει το ξεπούλημα στα «μαλακά». Η ΔΕ κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να «μπει στη λογική της υποταγής» και ότι επιλέγει το δρόμο της «υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων» για «ναυπηγείο 100% στο δημόσιο, για δημόσιο ενιαίο φορέα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας» κόντρα στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την κυβερνητική πολιτική. «Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας - συνεχίζει - είναι υπόθεση όλων μας. Μόνο ο ενωμένος αγώνας είναι η εγγύηση για το μέλλον μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org