Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο ευρω-εμπαιγμός συνεχίζεται

Στα χνάρια των ψευτοαπόφασεων του πρόσφατου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, κινήθηκαν και οι αποφάσεις που πήρε στη συνέχεια η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ για το θέμα των «τρελών αγελάδων».

Οπως έγινε γνωστό χτες, η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ τάχθηκε, κατά την προχτεσινή συνεδρίασή της, υπέρ του ελέγχου ανίχνευσης της νόσου των τρελών αγελάδων των βοοειδών που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου ηλικίας άνω των τριάντα μηνών από τον Ιανουάριο του 2001 και όχι όλων των ζώων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, στο σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Γαλλικού Πρακτορείου, για τα τεκταινόμενα στη συνεδρίαση στη Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ. Επιπρόσθετα, στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται πολύ γενικά ότι η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή ζήτησε να προστεθούν και άλλες κατηγορίες ζώων στις λεγόμενες επικίνδυνες ομάδες.

Πάντως, με βάση τα όσα μετέδωσε χτες το ΑΠΕ και το Γαλλικό Πρακτορείο, δημιουργείται η αίσθηση ότι πάει να γίνει «ευρω - γαργάρα» το θέμα της εφαρμογής των ελέγχων από 1/7/2001 για όλα τα βοοειδή άνω των 30 μηνών που μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα. Και το σίριαλ της κοροϊδίας των καταναλωτών φαίνεται πως θα συνεχιστεί σε πρώτη φάση μέχρι τις 4 του Δεκέμβρη, που προγραμματίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για το θέμα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών. Με βάση τα παραπάνω και όλα τα υπόλοιπα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, γίνεται φανερό το μέγεθος της υποκρισίας και της κοροϊδίας, που από κοινού ακολουθούν οι μηχανισμοί της ΕΕ και από κοντά η ελληνική κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org