Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα

Συλλαλητήριο με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 28 Νοέμβρη οι αγρότες των Φαρσάλων, καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη βαμβακοκαλλιέργεια. Επίσης, θα διεκδικήσουν, μεταξύ των άλλων, την άμεση εκδίκαση των ενστάσεων από τον Οργανισμό Βάμβακος για τη βελτίωση της ανακοινωθείσας ηρτημένης παραγωγής.

Το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων. Για την επιτυχία της κινητοποίησης κλιμάκια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά της επαρχίας, απευθύνοντας στους αγρότες κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι θ' ανταποκριθούν στο κάλεσμα, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για τα νέα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης που θα δώσει ένα ακόμα "χτύπημα" στους βαμβακοπαραγωγούς.

Βεβαίως, το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν με την κινητοποίησή τους οι αγρότες, στρέφεται συνολικά εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τους έχει οδηγήσει σε δραματική κατάσταση και στοχεύει στο ξεκλήρισμά τους.

Το αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα θα σημάνει την έναρξη μιας σειράς επαρχιακών αγροτικών συγκεντρώσεων και άλλων αγωνιστικών εκδηλώσεων στο νομό Λάρισας, που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Στην Καρδίτσα

Τη δράση τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ συντονίζουν και οι αγρότες της Καρδίτσας. Το θέμα του συντονισμού της δράσης θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη που συγκαλεί στις 11 π.μ. η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού και θα συμμετέχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων.

Σε ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας επισημαίνεται, μεταξύ των άλλων, ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται και φέτος για τον αγροτικό κόσμο της Καρδίτσας, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για όλες τις καλλιέργειες, οδηγεί εκ των πραγμάτων στην ανάπτυξη νέων αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org