Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ερώτηση για την Εφορία Καρύστου

Το θέμα της υποβάθμισης της ΔΟΥ Καρύστου από Α` σε Β` τάξη φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ. Στην ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που υπογράφεται από τους βουλευτές Νίκο Γκατζή και Γιάννη Πατάκη, αναφέρεται:

«Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την "Αναδιοργάνωση των ΔΟΥ" όπως ονομάζεται, που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας εκτός των άλλων, υποβιβάζεται και η εφορία Καρύστου από Α` σε Β` τάξης.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μαζικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Θα έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των λειτουργιών της ΔΟΥ και του προσωπικού της αλλά και τη μεγαλύτερη ακόμη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων και φορολογουμένων, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν πολλά χιλιόμετρα μακριά (στην Κύμη) για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Παρά τις διάφορες κυβερνητικές διακηρύξεις για αποκέντρωση κλπ. το σχέδιο ΠΔ σηματοδοτεί την παραπέρα υποβάθμιση της υπαίθρου και της περιοχής της Καρύστου και της Νότιας Εύβοιας.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός, αν θα σταματήσει τον υποβιβασμό της ΔΟΥ Καρύστου από Α` σε Β` Τάξης.»


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org