Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μοιράζουν ρόλους και πόστα

Τα πρώτα δείγματα γραφής για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος έδωσε χτες ο νέος πρόεδρος

Την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στη βασική «αντιπολιτευτική» αποστολή του, δηλαδή στην άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση για ταχύτερη υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών», προωθεί με γρήγορους ρυθμούς ο Αντ. Σαμαράς.

Τα πρώτα δείγματα γραφής στην κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώνουν ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος «εγκαθιστά» στη Ρηγίλλης τον προσωπικό μηχανισμό που είχε στήσει κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής αναμέτρησης, φροντίζοντας ταυτόχρονα να κρατά και κάποιες «ισορροπίες» έναντι των εσωκομματικών αντιπάλων του. Στη θέση του εκπροσώπου Τύπου διόρισε χτες τον πρώην υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, ενώ καθήκοντα κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα ασκούν οι Κ. Μαρκόπουλος και Κ. Τζαβάρας, από τους γνωστότερους υποστηρικτές του, καθώς και ο Μ. Κεφαλογιάννης, που υποστήριζε την Ντ. Μπακογιάννη.

«Κεντρικό και διακριτικό ρόλο» θα αναλάβει ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος χτες είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ στη Ρηγίλλης. Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν, όπως δήλωσε εξερχόμενος, «η πορεία ανασυγκρότησης και η αναγέννηση της παράταξης», επισημαίνοντας ότι «όλους μας ενώνει ο κοινός στόχος», ώστε «να επιστρέψει κυρίαρχη στην πολιτική σκηνή η καινούργια ΝΔ».

Πάντως, το εσωκομματικό τοπίο δεν αναμένεται να «ηρεμήσει» μέχρι το τακτικό συνέδριο που θα γίνει την άνοιξη, οπότε και θα διαμορφωθούν οι νέες ισορροπίες και συσχετισμοί στα ανώτερα κομματικά όργανα. Αν και η νίκη του Αντ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησής του, ωστόσο η πλευρά της Ντ. Μπακογιάννη αναμένει τις επόμενες κινήσεις του για να καθορίσει τη στάση της. Διαμηνύει ωστόσο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «περιθωριοποίηση» επικαλούμενη και το υψηλό ποσοστό στις εσωκομματικές εκλογές (40%).

Υποστηρικτές του νέου προέδρου της ΝΔ προειδοποιούν όμως ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την παραμικρή υπονόμευση. «Οποιος υπονομεύσει τον κ. Σαμαρά στερείται και ενστίκτου αυτοσυντήρησης διότι υπονομεύει και τον εαυτό του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Τασούλας μιλώντας στο «Κανάλι 1». Η πλευρά της Ντ. Μπακογιάννη ωστόσο αναμένεται να καθορίσει την τακτική της ανάλογα με τις κινήσεις του προέδρου της ΝΔ. Υποστηρικτές της μιλούν για «σύνθεση των τάσεων μέσα στο κόμμα», ενώ θεωρούν αυτονόητο ότι η Ντ. Μπακογιάννη θα αναλάβει κεντρικό κομματικό πόστο. «Εχει λόγο και το τελευταίο στέλεχος, πόσο μάλλον η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία θα είναι το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, μετά τον πρόεδρο της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Γ. Κοντογιάννης, που βρισκόταν στο επιτελείο της πρώην υπουργού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ