Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10544

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ρυθμίσεις για «πράσινα» μεγάλα κέρδη

Ηρθε η ώρα της «πράσινης» ασυδοσίας για την επίτευξη της «πράσινης» υπερκερδοφορίας των μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων. Για να τα κάνει πράξη η κυβέρνηση, παρεμβαίνει δραστικά στη διαδικασία αδειοδότησης και τροποποιεί το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ.


ΣΕΛ.  19
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αγωνιστικά διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους

ΚΚΕ: Τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες που είναι εκτός Ειδικής Αγωγής, το 90% των ικανών προς εργασία αναπήρων που μαραζώνουν στην ανεργία και η απόγνωση των οικογενειών τους είναι έργο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


ΣΕΛ.  9

ΜΑΖΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στην καθολική επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα

ΠΑΜΕ: Να μη μείνει ούτε ένας εργατοϋπάλληλος, ούτε ένας μετανάστης, ούτε ένας νέος, ούτε μία γυναίκα, ούτε ένας συνταξιούχος, που να μην μπει στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη

Με σημείο αναφοράς τις αντιδραστικές αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ και του Γιούρογκρουπ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, με τη λήψη άμεσων μέτρων για νέες αντιδραστικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό, με τις περικοπές δημόσιων δαπανών για κοινωνικές ανάγκες, με «πάγωμα» μισθών, όπως επιβεβαιώνεται και από το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Ανατροπές με μόνιμο χαρακτήρα. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ δήλωνε προκλητικά οτι «οι Ελληνες θα πρέπει να δείξουν υπομονή και κουράγιο, γιατί τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι σκληρά»! Αυτή η σκληρή ταξική πολιτική, στο όνομα των «ελλειμμάτων» και του δημόσιου χρέους, προωθείται και με τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, που ξεκίνησε χτες να συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


ΣΕΛ.  7,   10   -   13,   17

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944
Αύριο η μεγάλη εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Με μια διπλή εκδήλωση, αύριο Σάββατο, 5 του Δεκέμβρη, η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ τιμά τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944. Στις 6.30 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., διοργανώνει εκδήλωση στα «Προσφυγικά» της Λ. Αλεξάνδρας, κατά την οποία θα τοποθετηθεί τιμητική στήλη.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ
Να 'ρτη ανάποδα ο ντουνιάς

Σε σχόλιο για τις συστάσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ, Γιούνγκερ και τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών για τα επικείμενα μόνιμου χαρακτήρα αντιλαϊκά μέτρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η σύσταση Γιούνγκερ, να οπλιστεί με "κουράγιο και υπομονή" ο λαός για να αντέξει τις νέες θυσίες, που αποφάσισαν ΕΕ και κυβέρνηση, καθώς και οι χιλιοχρησιμοποιημένες κυβερνητικές δικαιολογίες καθιστούν επίκαιρη όσο ποτέ την προτροπή στο λαό του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη:

"Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο

χάιντε Σύμβολον αιώνιο!

Αν ξυπνήσεις μονομιάς

θα 'ρτη ανάποδα ο ντουνιάς"».



ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
Η τρομοκρατία δεν πιάνει τόπο

ΣΕΛ.  15
ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Εικαστική προσφορά για τους αγώνες στη Ζώνη

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Kακοσκηνοθετημένη θεατρική παράσταση

ΣΕΛ.  7
ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ
Συνέλαβαν μέλη συνεργείου του «902 TV»

ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ