Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: «Ας αξιοποιήσει την ευτυχή συγκυρία ότι είναι κυβέρνηση 60 ημερών, εν μέσω κρίσης, με πολιτικό κεφάλαιο 10,5 ποσοστιαίων μονάδων. Και ας αρχίσει να παίρνει μέτρα. Πριν της πάρουν τα δικά της. Η κοινωνία είναι έτοιμη, το πολιτικό κόστος είναι μύθος και το τελευταίο που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η οικονομία είναι διάφορους "σκεπτόμενους πολιτικάντικα Νίτσε" που υποτίθεται ότι "κλαίνε" για τον λαό. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία, στα όρια της ιστορικής, που παρουσιάζεται στον κ. Παπανδρέου. Η κοινωνία των 30-40άρηδων είναι έτοιμη για σκληρά μέτρα τώρα, αν είναι να πάρει σύνταξη τριάντα χρόνια μετά. Και δεν πείθεται από τις θεωρίες περί διεθνών κερδοσκόπων που έχουν βάλει στο μάτι τη χώρα» (ο Γ. Μαντέλας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ: Προσπαθούσαμε να ερμηνεύσουμε σε προηγούμενα κείμενά μας το πού αποσκοπεί η αυξημένη αριστερόστροφη ρητορική της κυβέρνησης, με δεδομένο ότι θα υποχρεωθεί αργά ή γρήγορα να καταφύγει σε δυσάρεστα μέτρα. Τώρα πια αρχίζουμε ν' αποκτούμε την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε ως βέλτιστη λύση στις παρούσες συνθήκες την αναγκαστική υπαγωγή στο πιο αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε τα όποια δυσάρεστα μέτρα να εμφανιστούν ως προϊόν έξωθεν επιβολής. Είναι έτσι; Και θα πιάσει;» (το σχόλιο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Η ΣΤΗΡΙΞΗ: «"Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ούτε πρόκειται να βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας και όσοι αρέσκονται να τροφοδοτήσουν τις αγορές με εξωφρενικά σενάρια κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Τα σενάρια αυτά δεν έχουν ίχνος αλήθειας". Αυτό τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (...) παράλληλα τόσο ο Ζ. Κ. Γιούνκερ όσο και ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια επεσήμαναν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα χρειαστούν και ενδεχομένως συμπληρωματικό προϋπολογισμό» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του κύκλου εργασιών των ιδιωτικών νοσοκομείων στο 8,5% ως και το 2012 από 3,5% αναμένει η Εθνική Τράπεζα» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ