Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟ ΑΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος

Για τις παρακαταθήκες της Οχτωβριανής Επανάστασης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών στο σήμερα, μίλησε ο Α. Παππάς, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του Κόμματος

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Γιάννενα
Η αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού σήμερα και η τεράστια ιστορική κληρονομιά, η πείρα από τα διδάγματα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε χτες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η ΝΟ ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, με θέμα «Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Στην εκδήλωση, που άνοιξε με πολιτικό τραγούδι και μουσικό αφιέρωμα στην Μαρία Δημητριάδη, μίλησε ο Αποστόλης Παππάς, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Η ζωή επιβεβαίωσε τις βασικές εκτιμήσεις μας για τις αιτίες της αντεπαναστατικής καπιταλιστικής παλινόρθωσης όπως διατυπώθηκαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματός μας, το Μάιο του 1995 και στην απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Η αντιμετώπιση από την σοβιετική εξουσία, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, τόσων λαϊκών προβλημάτων, αποδείχνει ότι η συνεχής βελτίωση της ζωής και η ανάπτυξη της προσωπικότητας των εργαζομένων βρίσκεται στην φύση και στις εγγενείς δυνατότητες του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Πραγματοποιείται όμως μόνο με ορθή πολιτική από την πλευρά των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Οι παρεκκλίσεις και οι παραβιάσεις αρχών γίνονται παράγοντες επιβράδυνσης, στασιμότητας ακόμη και αντεπαναστατικής οπισθοδρόμησης.

Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάθε λαϊκό πρόβλημα προβάλλει την ανάγκη να γίνουν κοινωνική περιουσία τα πιο σύγχρονα δημιουργήματα της εργασίας, οι υποδομές και τα μέσα μεταφοράς, τα λιμάνια, τα δάση και οι ακτές, να εξασφαλιστεί η προστασία, ανάπτυξη και αξιοποίησή τους με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό. Από την παιδεία έως την εξασφάλιση του δικαιώματος για δουλειά, από την φροντίδα για την υγεία και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία έως το συνταξιοδοτικό.

Προβάλλει η αναγκαιότητα της κοινωνικής ιδιοκτησίας και της κεντρικά σχεδιασμένης κάλυψης των κοινωνικών αναγκών, της εξασφάλισης αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν σύγχρονης παιδείας και φροντίδας υγείας-πρόνοιας για όλους, εργασίας, λαϊκής στέγης, φτηνής, γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης, ελεύθερου χρόνου για όλους, νέους στην μαθητική ηλικία, εργαζόμενους συνταξιούχους.

Αυτή είναι η βάση για την ανάπτυξη της κοινής πάλης μισθωτών, αγροτών και άλλων αυτοαπασχολουμένων ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενάντια σε κάθε μορφή αστικής διακυβέρνησης. Αυτή είναι η βάση για την διαμόρφωση της κοινωνικής συμμαχίας για την οποία παλεύει το ΚΚΕ και η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας».

Αλλες εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για την προσφορά και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού διοργανώνονται ακόμα:

-- Το Σάββατο 5/12, στο Αργοστόλι, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚ Κεφαλονιάς, με ομιλητή τον Χρήστο Λουκά, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

-- Την Κυριακή 6/12, στη Ζάκυνθο, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Π. Κλάδη, γραμματέα του ΝΣ Ζακύνθου της ΚΝΕ.

-- Σήμερα Πέμπτη 3/12, από το ΝΣ Ροδόπης της ΚΝΕ, στην αίθουσα 1 του κτιρίου Ιστορίας Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ