Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θρασύτατος αντικομμουνισμός στην Πολωνία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση με νόμο των κομμουνιστικών συμβόλων

Το έμβλημα του ΚΚ Πολωνίας
Το έμβλημα του ΚΚ Πολωνίας
Σε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση να απαγορευτούν με νόμο τα κομμουνιστικά σύμβολα στην Πολωνία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύτατη και προκλητική ενέργεια της πολωνικής κυβέρνησης, που, αξιοποιώντας τον αντικομμουνισμό που αναπτύσσεται στους κόλπους της δήθεν δημοκρατικής ΕΕ, απαγόρευσε τη χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων στην Πολωνία.

Η νέα αυτή αντικομμουνιστική απαγόρευση έρχεται σε απροκάλυπτη αντίθεση με τους πρόσφατους πανηγυρισμούς των υποστηρικτών του καπιταλισμού για την πτώση του τείχους του Βερολίνου και τα παχιά τους λόγια περί "δημοκρατίας" και "ελευθερίας". Αποκαλύπτει το ψεύδος και την υποκρισία της αστικής δημοκρατίας. Οι απαγορεύσεις των κομμουνιστικών συμβόλων στις χώρες της ΕΕ φανερώνει ότι οι κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί φοβούνται τη νέα αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού και επαναστατικού κινήματος γιατί γνωρίζουν πόσο μεγάλες και ανυπέρβλητες είναι οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, και ότι το μέλλον ανήκει σε μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ανήκει στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και να απαιτήσει να παρθεί πίσω τόσο αυτή όσο και όλες οι προηγούμενες αντικομμουνιστικές διώξεις και απαγορεύσεις στις χώρες της ΕΕ.

Μετά τις χώρες της Βαλτικής και την Ουγγαρία, τώρα πλέον και σε μια ακόμη χώρα - μέλος της ΕΕ την Πολωνία, απαγορεύουν το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι που συμβολίζουν την πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Που συμβολίζουν το αίμα και τη θυσία εκατομμυρίων κομμουνιστών, που πρωτοστάτησαν στον αντιφασιστικό αγώνα και τη συντριβή του φασισμού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Που συμβολίζουν τους ταξικούς πολιτικούς αγώνες για το 8ωρο, την Κοινωνική Ασφάλιση, τη δωρεάν Παιδεία και Υγεία και άλλες κατακτήσεις, που πέτυχαν οι εργαζόμενοι με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, χάρη και στην ακτινοβολία που ασκούσε η σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ και σε άλλες χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Κατακτήσεις, που σήμερα σφαγιάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, που δείχνει τα ιστορικά του όρια.

Ο στόχος του ιμπεριαλισμού είναι να ξεριζώσει, με κάθε τρόπο, από τη συνείδηση του πολωνικού και όλων των λαών της Ευρώπης τις επιτυχίες του σοσιαλισμού. Γι' αυτό στην Πολωνία και σε άλλες χώρες της ΕΕ διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία, γι' αυτό απαγορεύουν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, γι' αυτό και ξεδιάντροπα διαστρεβλώνουν την Ιστορία, συκοφαντούν με τερατώδη ψέματα το σοσιαλισμό και επιχειρούν να επιβάλουν το ανοσιούργημα της ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη συντροφική αλληλεγγύη του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας και σε όλους τους Πολωνούς κομμουνιστές και τους διαβεβαιώνει πως θα βρίσκεται σταθερά και μαχητικά στο πλάι τους, για να αποκρουστεί ο αντικομμουνισμός και η τρομοκρατία όσων αγωνίζονται για το δίκιο και την προοπτική της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ