Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΕΣΚ - ΑΜΕΑ
Η κυβερνητική πολιτική κάνει επίκαιρη την εξέγερση

«Ανάπηροι, εργάτες, με όλο το λαό, με μέτωπο απαντάμε στον ιμπεριαλισμό», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε, νωρίς χτες το απόγευμα, η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες» (ΕΣΚ-ΑΜΕΑ) από την πλατεία Κάνιγγος μέχρι το Πολυτεχνείο.

Φτάνοντας στο χώρο του Πολυτεχνείου τα συνθήματα δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο. «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ». Συνθήματα που βρήκαν πλήρη ανταπόκριση από τους δεκάδες νέους που βρίσκονταν ήδη εκεί και έσπευσαν να χειροκροτήσουν και να φωνάξουν μαζί τους τα ίδια συνθήματα, να δηλώσουν την επικαιρότητα των αιτημάτων του Πολυτεχνείου και να τιμήσουν με ένα λουλούδι και λίγα λεπτά σιωπής τους νεκρούς.

«Θεωρούμε ότι οι ανάπηροι είναι κομμάτι του ελληνικού λαού και πρέπει να χειραφετηθούν αλλά και να ενστερνιστούν τα ιδανικά και τους αγώνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973. Η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική είναι αυτή που όχι μόνο κάνει επίκαιρα τα αιτήματα του Πολυτεχνείου, αλλά επιβάλλει την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα, να αντιστεκόμαστε, μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας των εξεγερμένων. Η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική για εμάς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που αντιμετωπίζουμε πολύ περισσότερα προβλήματα από τους υπολοίπους», τόνισε ο Μάριος Καμακάρης.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου ακολούθησε πορεία των μελών της ΕΣΚ-ΑΜΕΑ, η οποία κατέληξε στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ