Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απίστευτη πρακτική

Πριν ακόμα σβήσει ο απόηχος του συνθήματος των αγωνιστικών δυνάμεων των αναπήρων «Γνήσιο συνέδριο παναναπηρικό, όχι μαϊμούδων, νόθων και δοτών», ήρθε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να δικαιώσει, εν μέρει τουλάχιστον, το αίτημα αυτό για το συνέδριο - μαϊμού, που πραγματοποίησε η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) στις 10-11 Φλεβάρη 2006.

Μετά το όργιο νοθείας στο προαναφερόμενο συνέδριο, στελέχη της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΑμΕΑ» (ΕΣΚ ΑμΕΑ) προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας την ακύρωση του συνεδρίου και μια σειρά παραστατικά. Το Μονομελές Πρωτοδικείο, με απόφασή του στις 16/6/2006, έδωσε εντολή στην ηγεσία της ΕΣΑΕΑ να δώσει στα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ καταλόγους των ψηφισάντων - άμεσα ή έμμεσα - στα πρωτοβάθμια σωματεία. Παρά τις επανειλημμένες, όμως, οχλήσεις των στελεχών της ΕΣΑΕΑ και των δικηγόρων τους, η «εκλεγμένη» ηγεσία διαμήνυσε - μέσω του δικηγόρου της - πως δεν πρόκειται να δώσουν τις καταστάσεις, που θα αποκάλυπταν το όργιο της νοθείας.

Η πρακτική αυτή έρχεται ως συνέχεια της απαγόρευσης στα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ να κάνουν έλεγχο στα μητρώα πριν το συνέδριο και της χρήσης σεκιουριτάδων στη διάρκεια του συνεδρίου. Ποια είναι τα στηρίγματα της εξοργιστικής πρακτικής της ΕΣΑΕΑ, η οποία έχει αναγνωριστεί με νόμο ως εκφραστής των αναπήρων και χρηματοδοτείται πρωτίστως από το κράτος και την Εργατική Εστία;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ