Το σωστό ερώτημα, πάντως, δεν είναι αν τρομοκρατούνται οι κυβερνώντες. Μάλλον το ανάποδο έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν κρίνουμε από τη δράση των ΜΑΤ στις τελευταίες φοιτητικές κινητοποιήσεις, μάλλον η κυβέρνηση είναι αυτή που προσπαθεί να τρομοκρατήσει.
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ στις επιτροπές της Βουλής κάποιος βουλευτής να ξεχάσει «ανοιχτό» το κινητό του και αυτό να χτυπήσει κατά τη διάρκεια που αυτός μιλά. Συνέβη χτες αυτό το μικρό ατύχημα στον υπουργό Εργασίας, Σάββα Τσιτουρίδη, στην επιτροπή όπου συζητούνταν πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ανεργία.
Δε θα ασχολούμαστε με ένα τέτοιο ασήμαντο γεγονός, πλην, όμως, το χτεσινό ήταν μάλλον συμβολικό. Ξέρετε ποιον ήχο κουδουνίσματος έχει επιλέξει ο εν λόγω υπουργός; Το μουσικό θέμα του ύμνου της Ευρωπαϊκής Ενωσης...
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν η πλέον κατάλληλη μουσική για να «επενδυθεί» η ομιλία του. Ιδίως, όταν μιλούσε για τις «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» που επιδοτούνται από την Κοινότητα. Αυτές, δηλαδή, οι οποίες, στις πιο ακραίες εκδοχές, «πληρώνουν» τους εργοδότες για να κάνουν απολύσεις και, στις συνηθισμένες, εξασφαλίζουν στους επιχειρηματίες τζάμπα εργάτες...
ΝΩΡΙΤΕΡΑ γερνούν οι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα, σε σχέση με όσους διαθέτουν υψηλά, σύμφωνα με μελέτη του βρετανικού πανεπιστημίου «Σαν Τόμας», που είδε το φως της δημοσιότητας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κακή οικονομική κατάσταση επηρεάζει τα χρωμοσώματα, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση.