Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό

Συγκέντρωση με αφορμή τα 32 χρόνια από την τουρκική εισβολή έγινε χτες

Motion Team

Στους δρόμους του αγώνα θα βρίσκεται ο εργαζόμενος λαός όσο οι ιμπεριαλιστές θα συνεχίσουν να μακελεύουν τους λαούς για την επιβολή των επιδιώξεών τους. Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες βράδυ εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι της Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ και συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό που 32 χρόνια τώρα παλεύει για πατρίδα ενιαία και ανεξάρτητη. Μέσα από την κινητοποίηση εκφράστηκε παράλληλα και η αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που σφυροκοπούνται από την ιμπεριαλιστική μηχανή του Ισραήλ.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Αγαλμα του Βενιζέλου, μίλησε εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ, ο Δημήτρης Ζαχαριάδης, και ξεκαθάρισε πως μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα είναι λύση που θα εξασφαλίζει μια ανεξάρτητη ομόσπονδη διζωνική δικοινοτική και αδέσμευτη αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο, που θα εγγγυάται ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα. Και η λύση αυτή μπορεί να έρθει μέσα από το συντονισμένο αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στο σωβινισμό και τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φωνάζοντας συνθήματα οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το αμερικάνικο προξενείο. «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», βροντοφώναξαν και απαίτησαν «Κύπρο Ενιαία Ανεξάρτητη». Η πορεία κατέληξε έξω από το αγγλικό προξενείο όπου ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ κάλεσε τον αγωνιζόμενο λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις επόμενες συγκεντρώσεις και άλλες διαδηλώσεις αντίστασης που σχεδιάζονται για τις επόμενες ημέρες ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ