Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Εκδηλώσεις στη Στερεά και την Εύβοια

Με αγωνιστικές συγκεντρώσεις και πορείες θα τιμήσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Για την προετοιμασία των εκδηλώσεων και την επιτυχία τους, πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει οι τοπικές επιτροπές Ειρήνης, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι μαζικοί φορείς.

Στη Φωκίδα η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα τιμηθεί με εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμφισσας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία. Η διοργάνωση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Κέντρου, της ΕΛΜΕ Φωκίδας και του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Αμφισσας, ενώ σήμερα θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου για τον ίδιο σκοπό.

Στην Λαμία, η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία θα ξεκινήσει την Παρασκευή από την πλατεία Πάρκου.

Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών και της Επιτροπής Ειρήνης, θα τιμηθεί η εξέγερση του '73 στη Λιβαδειά. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην πλατεία της πόλης και θα ακολουθήσει πορεία.

Αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους, τη νεολαία, σε σπουδαστές και μαθητές, σε όλο το λαό, με αφορμή τον εορτασμό της 27ης επετείου από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, απευθύνουν η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Εύβοιας και τους καλούν να συμμετάσχουν στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στις 7 μ.μ., στα Φανάρια της Νεάπολης και στην πορεία που θα ακολουθήσει, γιατί «η πάλη για εθνική ανεξαρτησία, απεξάρτηση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που κατεδαφίζει όλα τα δικαιώματα, στις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνική ασφάλιση, για υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, αποτελεί την καλύτερη συνέχιση του αγώνα του Πολυτεχνείου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ