Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
Κλιμακώνεται ο αγώνας

Σε νέο παμφοιτητικό συλλαλητήριο στις 28 Νοέμβρη καλεί το Συντονιστικό Αγώνα των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, που συνεδρίασε χτες μετά το δυναμικό φοιτητικό συλλαλητήριο, στο χώρο του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, καλούν σε συντονισμό και τους Συλλόγους των σχολών σε όλη την Ελλάδα, που παίρνουν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση, να κατέβουν στις 28 του μήνα στην Αθήνα και να πάρει το συλλαλητήριο πανελλαδικό χαρακτήρα.

Το κάλεσμα του Συντονιστικού υπέγραψαν μετά από πλούσια συζήτηση, οι Σύλλογοι: Φιλοσοφικής, Παντείου, Ιατρικής, Οικονομικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΤΕΜΦΕ), Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ - Δάσκαλοι), Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ - Νηπιαγωγοί), Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ), Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΓΠΑ) και Οδοντιατρικής.

«Είναι φανερό πως αυτή η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, μας θέλει σήμερα αμόρφωτους και αύριο είτε άνεργους είτε απασχολήσιμους, χωρίς δικαιώματα, σταθερή δουλιά, ασφάλιση. Θα μας βρει ενωμένους, αποφασισμένους, να αντιπαλέψουμε αυτούς που υπονομεύουν τις σπουδές, το μέλλον, τη ζωή μας», διακηρύσσει το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα και καλεί όλους τους φοιτητές σε κύκλο γενικών συνελεύσεων σε όλες τις σχολές μέχρι τις 27/11, καθώς και σε συνάντηση πανελλαδικού συντονισμού των συλλόγων απ' όλη τη χώρα στις 26/11.

Αιτήματα αιχμής στο αγωνιστικό πλαίσιο συντονισμού των φοιτητών είναι η απόσυρση των νομοσχεδίων για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΑΕΙ, τις ιατρικές σχολές και την υγεία. Απαιτούν να καταργηθεί η κοινοτική οδηγία 89/40 και να μην περάσουν οι νέες εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση, παλεύοντας ενάντια στην ένταση των ταξικών φραγμών, στην αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, στην απαξίωση των σπουδών και του πτυχίου και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

Οι φοιτητές λοιπόν, ενωμένα και συντονισμένα, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, χωρίς διάκριση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και χωρίς κατηγοριοποίηση των ΑΕΙ με βάση την αξιολόγηση. Παλεύουν για να είναι η πανεπιστημιακή έρευνα στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και της ανάπτυξης της επιστήμης και τα μεταπτυχιακά να μην είναι ειδίκευσης, αλλά ενός κύκλου που θα οδηγεί απευθείας σε διδακτορικό, ενώ όλη η γνώση και τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα να παρέχονται στο προπτυχιακό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ