Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαθητικές κινητοποιήσεις

Μαθητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στην Πάτρα με κλείσιμο των σχολείων, αποχές από τα μαθήματα αλλά και πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι μαθητές της Πάτρας απαίτησαν την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98 αλλά και ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να τους εξοντώνει.

Συγκεκριμένα, μονοήμερη κατάληψη στο σχολείο τους πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές στο 5ο ΕΛ και το Μουσικό Λύκειο, ενώ με αποχή από τα μαθήματα και πορεία στους δρόμους διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές του 4ου ΤΕΕ και του 9ου ΕΛ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και έντονο στεγαστικό πρόβλημα,

Κλίμα τρομοκρατίας επικράτησε χτες στο Μουσικό Λύκειο της Πάτρας, όταν «αγανακτισμένοι γονείς» επενέβησαν, απαιτώντας από τους μαθητές να σταματήσουν την κατάληψη.

Σε νέο συλλαλητήριο προχωρούν και οι μαθητές στο Ηράκλειο Κρήτης. Με απόφαση του Συντονιστικού τους, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 22 του Νοέμβρη, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Κορνάρου, στις 11.30 το πρωί. Επίσης, απαιτούν την άμεση εκλογή των νέων μαθητικών συμβουλίων τους. «Βγήκαμε στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο. Με αγώνες θα συνεχίσουμε. Η μόρφωση δεν εξαγοράζεται, είναι δικαίωμα όλων», τονίζουν οι μαθητές σε ανακοίνωση του Συντονιστικού τους.

Οι μαθητές διεκδικούν 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία, σύστημα επαγγελματικής τεχνικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν για όλους ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο. Επίσης, απαιτούν κατάργηση των Ν. 2525 και 2640, αποσύνδεση του Λυκείου από την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, επαναφορά του θεσμού των μετεξεταστέων, κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, κατάργηση των πανελλαδικών σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου, άμεση κάλυψη των αναγκών σε σχολεία, καθηγητές διορισμένους από την επετηρίδα, βιβλία, ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ