Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Το παζάρι για τις νέες παραγγελίες συνεχίζεται

Με το μεροκάματο των 1.400 εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παίζουν τώρα απροκάλυπτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η γερμανική πολυεθνική ιδιοκτήτρια του ναυπηγείου Thyssen Kroupp. Η εταιρεία στα πλαίσια των εκβιασμών της για να εξασφαλίσει νέες παραγγελίες από το Πολεμικό Ναυτικό, δηλαδή και άλλο «ζεστό» χρήμα από τις τσέπες των εργαζόμενων φορολογούμενων, απειλεί ότι θα εγκαταλείψει το ναυπηγείο μέσα σε 4 μήνες γιατί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προς τους εργαζόμενους η απόφαση του ομίλου είναι να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα. Μάλιστα, έχει ανακοινώσει, επίσης, προς τους εργαζόμενους ότι από το τέλος του Οκτώβρη σταματάει και την καταβολή των μισθών τους!

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη καθώς φαίνεται να τα «δώσει όλα», για να ικανοποιήσει και τις νέες αξιώσεις της γερμανικής πολυεθνικής. Αλλωστε, η ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου είναι «έργο» του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση το 2001. Καθεστώς που διατήρησε και ενίσχυσε η κυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι στον αέρα εργαζόμενοι και ναυπηγείο.

Το «αλισβερίσι» κυβέρνησης, πολυεθνικής, έχει αναλάβει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Ενώ από σήμερα θα αρχίσει το «παζάρι» και με τον αντιπρόεδρο της Thyssen Ασπούτιν, ο οποίος είναι ο πρόεδρος όλων των ναυπηγείων του ομίλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε χτες το βράδυ εσπευσμένα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λόγω ακριβώς αυτών των μυστικών συναντήσεων των υπουργών με τον Ασπούτιν, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για χτες διυπουργική σύσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ