Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Καλούνται «δι' υπόθεσίν τους»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τρομοκρατική επιχείρηση, για την ποινικοποίηση του αγώνα τους. Με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη απαντούν τα σωματεία

Να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά «δι' υπόθεσίν τους» καλούνται συνδικαλιστές που είναι μέλη των διοικήσεων των ταξικών συνδικάτων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης! Το «μαντάτο» «έσκασε» χτες στις γραμματείες των σωματείων. Εγινε τηλεφωνική κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου απαιτήθηκε από κάποιον αστυνομικό Γιάννη Παρασκευόπουλο, να του δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία συνδικαλιστών, οι οποίοι, θα πρέπει, λέει, να παρουσιαστούν το συντομότερο στο Αστυνομικό Τμήμα. Οπως είπε, έχει κατατεθεί σε βάρος τους μήνυση, ενώ αρνήθηκε να δώσει κάποιες διευκρινίσεις, όπως από ποιον κατατέθηκε η μήνυση σε βάρος των συνδικαλιστών.

Η πρόκληση αυτή έρχεται ακριβώς 4 μέρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν οι «ράμπο» των ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των εργατοτεχνιτών της Ζώνης έξω από το υπουργείο Εργασίας και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων. Επιπλέον, να σημειωθεί ότι σε βάρος των συνδικάτων της Ζώνης έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία διώξεων από τους εργοδότες, για την ποινικοποίηση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, με τις οποίες υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά. Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, το Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε σε 2,5 μήνες φυλάκιση με αναστολή το προεδρείο του Συνδικάτου για απεργία του 2005! Ενδεικτικό της έκτασης που έχει πάρει αυτή η άθλια κατάσταση, είναι ότι σε βάρος μόνο ενός συνδικαλιστή από το προεδρείο Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων εκκρεμούν 18 μηνύσεις! Και όλ' αυτά όταν η ανεργία στη Ζώνη αυξάνεται, όταν οι εργάτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και μένουν τα σπίτια τους χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, όταν κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς τραπεζών γιατί δανείζονται για να ζήσουν στοιχειωδώς τις οικογένειές τους.

Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη

Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών, απαιτώντας μέτρα, για να έρθουν δουλειές στη Ζώνη και την ουσιαστική προστασία των ανέργων του κλάδου τους. Οπως αποφασίστηκε χτες το απόγευμα από τις διοικήσεις των σωματείων την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, θα γίνει παύση εργασιών στις 12 το μεσημέρι. Μία ώρα μετά, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα, από όπου και θα ξεκινήσουν μηχανοκίνητη πορεία προς την πλατεία Κουμουνδούρου. Από εκεί, με πορεία θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ