Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10507

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ζητούμενο σήμερα είναι να διευρυνθούν οι στόχοι πάλης της εργατικής τάξης

Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη μαζική εκδήλωση που διοργάνωσε τη Δευτέρα η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και όχι ο λαός ελλείμματα και χρέος

ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει να δεχτεί να πληρώσει τα ελλείμματα, που δημιούργησαν σε βάρος του η φορολογική ελάφρυνση και τα κίνητρα στην πλουτοκρατία. Τα δεινά που θα του φορτώσουν θα συνεχιστούν και θα μεγαλώνουν

  • Στην εφαρμογή προγράμματος λιτότητας, αλλά και στην προώθηση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με στόχο την έξοδο από την κρίση, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους, συμφώνησαν Ευρωπαϊκή Ενωση και ελληνική κυβέρνηση. Ο λαός δεν πρέπει να εξαπατηθεί από τις μεθοδεύσεις ΕΕ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που κρύβουν το ουσιαστικό, δηλαδή ποιος θα πληρώσει το έλλειμμα, και εμφανίζουν ως κύριο για το λαό πόση παράταση θα δοθεί για τη μείωση του ελλείμματος και πώς αυτό θα καταγραφεί.
  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, συναινεί και προωθεί τις αποφάσεις - κατευθύνσεις της ΕΕ για νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μέσο εκβιασμού του λαού, να δεχτεί τη νέα λαίλαπα που του ετοιμάζουν. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, χωρίς καμιά καθυστέρηση, πρέπει να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους για να πληρώσει άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο για τη μείωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων.

ΣΕΛ.  13

Phasma

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ
Αναμένεται νέα «καταιγίδα» χαρατσιών

Νέες αυξήσεις στα διόδια, που θα ξεπερνούν το 200%, από τα μέσα του 2010, σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Κινητοποίηση την Παρασκευή, στις 4 μ.μ. στον κόμβο Αγίου Στεφάνου, από την Επιτροπή Παρέμβασης Κατοίκων και την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη.


ΣΕΛ.  23

Σήμερα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σήμερα Τετάρτη 21 Οκτώβρη, στις 9.30 π.μ.


Συναντίληψη ΣΕΒ - ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΕΒ δήλωσε χτες συναντίληψη με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε αντιστοιχία με το δικό του οικονομικό πλαίσιο αναφοράς. Οι μεγαλοβιομήχανοι είναι κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου θα εξυπηρετηθούν στο ακέραιο, δηλώνοντας ότι ήδη σε βασικούς τομείς διατυπώνονται προτάσεις και γίνονται βήματα που σηματοδοτούν μία αντίληψη ουσιαστικής και ελπιδοφόρας αλλαγής. Επισήμαναν ότι είναι απαραίτητο να προωθηθούν άμεσα και αποφασιστικά οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε η τρέχουσα δημοσιονομική εκτροπή να αντιμετωπιστεί ως μια μεταβατική φάση μέσα σ' ένα ευρύτερο, σταθερό και συνεπές μεταρρυθμιστικό πλαίσιο. Οταν οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών επιχαίρουν για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που όπως δηλώνουν βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα δικά τους αιτήματα και καλούν σε συστράτευση για την υλοποίησή τους, τα σχόλια περιττεύουν για το τι περιμένει το λαό, αν δεν πάρει τα μέτρα του. Ο λαός έχει το λόγο. Καμιά αναμονή, προετοιμασία και οργάνωση αντίστασης και αντεπίθεσης από το λαϊκό κίνημα.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε επικίνδυνα μονοπάτια για Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά

ΣΕΛ.  10
ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΣΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Κόκκινα μεροκάματα προσφέρουν οι κομμουνιστές οικοδόμοι

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καμία δέσμευση για τους εργαζόμενους στον «Λαναρά»

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ