Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΑΒΕΕ»
Συνεχίζουν τον πολυήμερο αγώνα τους

Τις τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Στο πόστο του αγώνα βρίσκονται και αυτή την εβδομάδα και μέχρι τις 26 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», συνεχίζοντας το μπαράζ των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Κόντρα στις τρομοκρατικές και εκβιαστικές προσπάθειες της εργοδοσίας να υπονομεύσει τον αγώνα για την ανάκληση των δυο απολύσεων και την καταβολή των δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι συνεχίζουν συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ και άλλων εργαζομένων.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο Γιάννης Καραμάνης καταδίκασε ακριβώς αυτή την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργατών, όπως εκφράστηκε την περασμένη Παρασκευή με την παρουσία των ΜΑΤ που στήθηκαν απέναντι από τους απεργούς εργάτες σε θέση μάχης με εντολή για δυναμική παρέμβαση. Επιπλέον, καταγγέλθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στα οποία κατέφυγε η εργοδοσία προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, αλλά και η προσπάθειά της να «στήσει» εργοδοτικό σωματείο.

Ο εκπρόσωπος του ταξικού σωματείου αναφέρθηκε και στις σοβαρές ευθύνες, στη στάση σιωπής - ανοχής των εκπροσώπων της κυρίαρχης αντεργατικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο (Περιφέρεια, νομάρχης, διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, όπου πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ κλπ.), για να περάσει χωρίς αντιδράσεις η αντεργατική πολιτική που κι αυτοί στηρίζουν.

Ο Γ. Καραμάνης επισήμανε πως η ταξική αλληλεγγύη, η μαχητικότητα και η ενωμένη δράση στη λογική της σύγκρουσης με την πολιτική που εφαρμόζεται, είναι τα μόνα εχέγγυα των εργαζομένων για να ανακοπεί αυτή η επίθεση σε βάρος τους και ταυτόχρονα να υπάρξουν νέες κατακτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ