Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Οι αγώνες θα καρπίσουν μόνο με ταξικό προσανατολισμό

Το ρόλο της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις

Τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του στους λιμενεργάτες, καλώντας τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ να οργανώσουν την πάλη τους για την κατάργηση της σύμβασης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του στους λιμενεργάτες έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει ότι η στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ λειτουργούσε σε βάρος τους. Η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ, με την απόφασή της να σταματήσει την απεργία, εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να παραδώσει το λιμάνι στα χέρια του κεφαλαίου.

"Αγωνιστικά" βάζει πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση στη βάση της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης της ΝΔ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν, να βγάλουν συμπεράσματα ότι το κεφάλαιο δεν το ενδιαφέρουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά η κερδοφορία του. Οτι η πολιτική της κυβέρνησης σε αυτήν την κατεύθυνση στοχεύει.

Οποια συμφωνία θα αποτελεί στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, γιατί θα είναι ελιγμός για να αποσπάσει τη συμφωνία τους και μετά θα χτυπήσει τα δικαιώματά τους με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα των νέων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους λιμενεργάτες να οργανώσουν την πάλη τους. Να μη δεχτούν καμιά συμφωνία με κανέναν. Να παλέψουν για κατάργηση της σύμβασης ιδιωτικοποίησης. Να παλέψουν τα λιμάνια να είναι αποκλειστικά δημόσια, να εξυπηρετούν τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που ιδιωτικοποιούν λιμάνια - ναυπηγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ