Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης χωρίς καμιά αναβολή

Σε πολύμορφη δράση για την προετοιμασία και την οργάνωση αγώνα προχωρούν οι οικοδόμοι. Συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι

Σε ταξική κατεύθυνση οργανώνει τη δράση της η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Σε ταξική κατεύθυνση οργανώνει τη δράση της η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Στην ενίσχυση και οργάνωση των αγώνων του κλάδου με άξονα τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, ενάντια σε κάθε προσπάθεια επανάπαυσης και αναμονής, προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Σε συνεδρίαση που έγινε το περασμένο Σάββατο, η ταξική διοίκηση της Ομοσπονδίας κατάρτισε αγωνιστικό πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα με βάση τα οξυμένα προβλήματα των οικοδόμων και των οικογενειών τους και στόχο την πολιτικοποίηση και μαζικοποίηση της πάλης ενάντια στη μήτρα που τα γεννά.

Η οργάνωση της πάλης δε χωρά καμιά αναβολή. Τα εκρηκτικά προβλήματα του κλάδου διογκώνονται. Αποκαλυπτικά, σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι οικοδόμοι, είναι τα όσα αναφέρθηκαν εισηγητικά: «Η ανεργία διογκώνεται, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας έφθασε στο 29% σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα παρασύρει κλάδους από την εξόρυξη, τη μεταποίηση, την εμπορία υλικών, τους μισθωτούς τεχνικούς κλπ. και ανάκαμψη δε φαίνεται στον ορίζοντα». Τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αυταπάτες: «Η κυβέρνηση χωρίς να χάσει χρόνο θα βάλει μπροστά τον οδοστρωτήρα για να ισοπεδώσει ό,τι έχουν αφήσει οι προηγούμενες διακυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Εχει υπογράψει επιταγές στην ΕΕ και το κεφάλαιο και η εξόφλησή τους θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα».

Με σύνθημα «Καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση» και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, η Ομοσπονδία προχωρά σε:

-- Συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας και των μεγάλων σωματείων της επαρχίας, μεθαύριο Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Ζήνωνος 7-9, 2ος όροφος).

-- Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τη Δευτέρα 26 Οκτώβρη.

-- Συνάντηση με τους διοικητές των ΟΑΕΔ, ΕΚΑ, ΟΕΚ, όταν διοριστούν.

-- Απογευματινά συλλαλητήρια σε Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις, στις 10 ή 12 Νοέμβρη.

-- Απεργιακή κλιμάκωση μέσα στο Νοέμβρη, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Αναδεικνύοντας πόσο συνδέονται η πάλη για το μεροκάματο με την πάλη για μια οικοδομική δραστηριότητα που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, οι οικοδόμοι διεκδικούν: Δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή. Απαγόρευση των απολύσεων. 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο. Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων λαϊκών κατοικιών κλπ. Ταυτόχρονα, η απόκρουση της εντεινόμενης επίθεσης απαιτεί ολόπλευρη ενίσχυση της δράσης των πρωτοβάθμιων συνδικάτων, όπως επισημάνθηκε.

«Επιβάλλεται τώρα το οικοδομικό κίνημα να βγει μπροστά. Να παίξουμε ουσιαστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, αξιοποιώντας την πολύχρονη και πολύπλευρη πείρα μας. Τα σωματεία μας να ζωντανέψουν, να σχεδιάσουν τη δουλειά τους, το πρόγραμμά τους, να ανοίξουν τα ζητήματα που απασχολούν τους οικοδόμους και τοπικά, να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας με τα άλλα εργαζόμενα στρώματα των ΕΒΕ και των αγροτών. Να δυναμώσουμε το μέτωπο της αντίστασης, της ρήξης με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα στηρίζουν. Αμεσα τα σωματεία με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, να συζητήσουν για τις εξελίξεις, να προετοιμάσουμε τον κλάδο για να μη μας πιάσουν στον ύπνο με τις μεγάλες και άνευ περιεχομένου κουβέντες του πρωθυπουργού και των υπολοίπων του θιάσου».

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς μεταλλεργάτες. Το ψήφισμα δεν ψήφισαν (λευκό) οι δύο απ' τους τρεις εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ