Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Πρωτοβουλίες για την οργάνωση της δράσης

Σύσκεψη την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ

Μπροστά στην οργάνωση των αγώνων των ναυτεργατών μπαίνουν οι ταξικές δυνάμεις της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΝΣΚ). Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων σε σύσκεψη, που θα γίνει στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ. Στόχος είναι η αγωνιστική συσπείρωση των ναυτεργατών μέσα και έξω από τα καράβια, ο συντονισμός δράσης τους με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η ανάδειξη της ανάγκης απεργιακών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που για την κερδοφορία του κεφαλαίου και με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετατρέπει τα καράβια σε σύγχρονες γαλέρες και επιβάλλει τον εργασιακό Μεσαίωνα στους τόπους δουλειάς της στεριάς.

Στο κάλεσμα που εξέδωσε η ΝΣΚ παραθέτει μια σειρά στοιχείων για την επίθεση των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και την επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. «Οι Μινωικές Γραμμές - τονίζει η ΝΣΚ - με τον μεγαλομέτοχο Grimaldi, ανατρέπουν το εργασιακό status με το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "CRUISE EUROP"», ενώ ετοιμάζεται και δεύτερο πλοίο της εταιρείας στην Πάτρα, που πυροδοτεί γενικότερες εξελίξεις και ανακατατάξεις σε όλα τα επιβατηγά πλοία».

Αποκαλύπτει ότι στα υπόλοιπα πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία, με τις ειδικές μειωμένες οργανικές συνθέσεις παραβιάζεται η Διεθνής Σύμβαση 180 που καθορίζει το χρόνο εργασίας - ανάπαυσης των ναυτεργατών, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υπονομεύεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενώ και εκεί εργάζονται χαμηλόμισθοι ανασφάλιστοι. «Παρόμοιες συνθήκες - συνεχίζει - είναι και στα οχηματαγωγά της γραμμής Κόρινθος - Ιταλία, όπου εργάζονται στα 3 πλοία υπό ελληνική σημαία, 37 ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα»! Σε αυτά προστίθενται η κατάσταση που επικρατεί στα ακτοπλοϊκά πλοία, με ενδεικτικό παράδειγμα τους εγκαταλειμμένους και απλήρωτους ναυτεργάτες στα πλοία του Αγούδημου, το χτύπημα που ετοιμάζεται στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών και στο ΝΑΤ, η εικόνα διάλυσης της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ