Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να μη λείψει κανείς από τη Γενική Συνέλευση

Μεθαύριο Πέμπτη, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΑ

Σε κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών καλεί το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών
Σε κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών καλεί το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών
Βασική προϋπόθεση για την ολόπλευρη ενίσχυση των αγώνων του κλάδου αποτελεί η συμμετοχή όλων στη μεθαυριανή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος Νομού Αττικής. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ., στο 2ο όροφο του ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

Μόνο η μαζική και ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων στη δράση του Συνδικάτου μπορεί να βάλει φρένο στις αντεργατικές αξιώσεις και μεθοδεύσεις των εργοδοτών, κάτι που μαρτυρά η ίδια η δράση του Συνδικάτου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παρέμβασης στην AUTOSTOP ΑΕΒΕ, όπου δόθηκε άμεση απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία. Η διοίκηση της εταιρείας είχε καταφύγει σε τραμπουκισμούς για να εμποδίσει την επαφή του Συνδικάτου και της κλαδικής Ομοσπονδίας με τους εργάτες. Προσπάθεια στην οποία το Συνδικάτο απάντησε με κινητοποίηση και καλώντας τους εργάτες να συσπειρωθούν στις γραμμές του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Στην ίδια κατεύθυνση το συνδικάτο παλεύει στην πρώτη γραμμή ενάντια στις απόπειρες της εργοδοσίας να καταστρατηγήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις, να χτυπήσει τον ίδιο το θεσμό των ΣΣΕ. Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες παρεμβαίνει ενάντια στις απολύσεις (όπως έγινε στη LADY FASHION, όπου με παρέμβασή του ανακλήθηκαν απολύσεις), στις υπόγειες βιοτεχνίες όπου εκατοντάδες μετανάστες αναγκάζονται να δουλεύουν ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώματα. Ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσπάθειά του να δυναμώσει ο συντονισμός της πάλης με συνδικάτα άλλων κλάδων και το ΠΑΜΕ, ώστε να πλατύνει η ενωμένη, ταξική δράση της εργατικής τάξης. Δράση που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ενισχυθεί, με δεδομένη την ένταση της εργοδοτικής επιθετικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ