Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σήμα κινδύνου και ξεσηκωμού

Ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων για τις εξελίξεις στο Ναυπηγείο, που βάζουν σε νέο κίνδυνο θέσεις εργασίας και υποδομές

Νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στο Ναυπηγείο, ετοιμάζει η πολυεθνική εργοδοσία
Νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στο Ναυπηγείο, ετοιμάζει η πολυεθνική εργοδοσία
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν προς τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι δυνάμεις της αγωνιστικής παράταξης «Εργοστασιακή Επιτροπή» (ΕΕΝΣ), τους οποίους καλούν να προετοιμαστούν για αγωνιστική δράση, για να αποτρέψουν τα διαλυτικά σχέδια της γερμανικής πολυεθνικής «Thyssen Krupp» σε βάρος του ναυπηγείου, που σημαίνει γι' αυτούς σύνθλιψη των εργασιακών τους δικαιωμάτων και πέταγμα στην ανεργία.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη, μεγαλώνει καθημερινά η αγωνία και η ανασφάλεια των εργαζομένων για το αύριο, καθώς η «Thyssen» διαλύει και ενοποιεί συνεργεία, συγκεντρώνει εργαζόμενους στο τμήμα των υποβρυχίων όπου δεν υπάρχει πολλή δουλειά, ενώ τη μία και μοναδική μετασκευή πλοίου που κατάφερε να κλείσει μετά από 6 χρόνια ως ιδιοκτήτρια του ναυπηγείου τη σταμάτησε.

Η ΕΕΝΣ ξεκαθαρίζει στους εργαζόμενους ότι η «Thyssen» προχωράει στη διάλυση του ναυπηγείου μέσω του τεμαχισμού του, σε συμπαιγνία με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ - η οποία συνεχίζει να υπονομεύει τα συμφέροντά τους. Σημειώνει ότι η κατάσταση που βιώνουν είναι απόρροια της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης και των σχεδιασμών τους σε βάρος των ναυπηγείων της χώρας.

«Αυταπάτες - επισημαίνει - σήμερα, ότι η εργοδοσία μπορεί να αναπτύξει το Ναυπηγείο, δεν πρέπει να υπάρχουν. Οι μύθοι για τους κολοσσούς και τους σωτήρες, που υπόσχονταν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στηρίζοντας την ιδιωτικοποίηση, αποδείχτηκαν παραμύθια της Χαλιμάς». Καλεί τους εργαζόμενους «να προετοιμαστούν για δράση, αλλιώς οι αντεργατικές επιλογές δε θα μπορούν να αποκρουστούν». «Η ελπίδα σήμερα για τους εργαζόμενους για ένα καλύτερο αύριο είναι ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και στο Ναυπηγείο από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ», καταλήγει η ΕΕΝΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ