Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η επέκταση συμφέρει τα μονοπώλια

Με αφορμή τις μεθοδεύσεις για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει:

«Οι θέσεις της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας για αύξηση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων σε 57 ώρες την εβδομάδα και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εμποροϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν στο χώρο του εμπορίου.

Υιοθετούν τα επιχειρήματα και την πολιτική που απαιτούν οι μεγαλέμποροι. Η επέκταση του ωραρίου συμφέρει τα μονοπώλια που θα επεκτείνουν την κυριαρχία τους στο εμπόριο. Οδηγεί σε φυσική εξόντωση τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Η μείωση του τζίρου δεν αντιμετωπίζεται με την επέκταση του ωραρίου γιατί οφείλεται πρωτίστως στη μείωση του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, στην ισχυροποίηση των μονοπωλίων στο εμπόριο. Οι εμποροϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να απορρίψουν την επέκταση και απελευθέρωση του ωραρίου. Με κοινό μέτωπο να αντιπαρατεθούν στους μεγαλεμπόρους και στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Αποφασιστικά να διεκδικήσουν:

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Συνεχές υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες, και τρία απογεύματα να είναι κλειστά. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Σταθερή εργασία για όλους. 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ