Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Μέσα σε ραγδαίες εξελίξεις, συγκαλείται σήμερα η ΚΠΕ του ΣΥΝ

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών δε στάθηκε ικανή να κατευνάσει τα πνεύματα στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία του οποίου και το αν θα κατέβει ως τέτοιος στις εκλογές θα κρινόταν αργά χτες το απόγευμα στη συνεδρίαση της Γραμματείας του. Κι αυτό καθώς ο ΣΥΝ επιμένει να τεθεί επικεφαλής της εκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας, ενώ οι υπόλοιπες συνιστώσες επιμένουν πως στη θέση αυτή πρέπει να βρίσκεται ο Αλ. Αλαβάνος.

Οι προσπάθειες να διαμορφωθεί ένα κλίμα «ενότητας» μπροστά στις εκλογές δεν καρποφόρησαν. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ ομόφωνα αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη να προτείνει στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί επικεφαλής της εκλογικής αναμέτρησης ο Αλ. Τσίπρας και ο Αλ. Αλαβάνος να συμβάλει από κάποια άλλη διακριτή θέση, την ίδια στιγμή που οργίαζαν οι φήμες περί πρόθεσης του Αλ. Αλαβάνου να αποσυρθεί προκειμένου να αποφορτίσει το κλίμα έντασης σύμφωνα με ορισμένους ή να μη χρεωθεί ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα κατ' άλλους.

Την Παρασκευή η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση, στην οποία παρέστη ο Αλ. Τσίπρας και ο Αλ. Αλαβάνος που δεν επιβεβαίωσε τις φήμες περί απόσυρσής του, απέρριψε την πρόταση με την οποία προσήλθε σ' αυτήν η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, επιμένοντας να είναι επικεφαλής ο Αλ. Αλαβάνος. Με τη σειρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ απέρριψε και άλλες προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι (π.χ. συλλογική ηγεσία, να τεθεί ένα τρίτο στέλεχος επικεφαλής, να εξακολουθήσει ο Αλ. Αλαβάνος να είναι ο επικεφαλής για ένα διάστημα μερικών μηνών στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί η Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή του).

Αφού διαπιστώθηκε το αδιέξοδο, η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποχώρησε προκειμένου να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και να την ενημερώσει για τις εξελίξεις. Η ΠΓ έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση κατέληξε ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει απ' την πρότασή της να είναι επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας. Με αυτή την πρόταση προσήλθε χτες το μεσημέρι στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα λαμβάνονταν οι οριστικές αποφάσεις. Σήμερα Κυριακή συγκαλείται εκτάκτως η ΚΠΕ του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ