Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10469

35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη

Στην τελική ευθεία για τις εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», την Πέμπτη 10, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».


ΣΕΛ.  25
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά σήμερα η διήμερη περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την επίσκεψή της στην 74η ΔΕΘ. Αύριο στις 12.30 μ.μ. η συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».


ΣΕΛ.  3

ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ με αδύναμους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δυνατό ΚΚΕ

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σ' όσους συναντήσαμε στους δρόμους του αγώνα, στους εργατοϋπάλληλους, στη φτωχή αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, στους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού. Ολους όσοι σκέφτονταν να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά δεν το έκαναν, παρασυρμένοι από το ρεύμα της αποχής. Στους ριζοσπάστες, στους αριστερούς, που ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές μαζί μας, έχουν αηδιάσει από την πολιτική του ευρωμονόδρομου, τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος. Στο λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που καταλαβαίνει ότι η ηγεσία του πρόδωσε όχι μόνο τα όνειρά τους, αλλά και τα αντιιμπεριαλιστικά, αντιμονοπωλιακά συνθήματα που είχε. Στους απλούς εργαζόμενους που πίστεψαν στη ΝΔ και κατάλαβαν ότι τους εξαπάτησε. Ολοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, ένα ισχυρό κίνημα, ένα ισχυρό ρεύμα αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής. Με αδύναμους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί ΚΚΕ; Γιατί έχουμε στρατηγική που είναι στη μια όχθη με τον εργαζόμενο λαό κατά των μονοπωλίων, είμαστε σε θέση να συνδυάζουμε σωστά την πάλη στα καθημερινά προβλήματα, για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, για να περάσουμε σε αντεπίθεση. Εχουμε πρόταση άλλης, της λαϊκής εξουσίας. Εχουμε φερέγγυα πολιτική συμμαχιών, του ενιαίου μετώπου, εργατών, αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νέων, που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κοινωνική διαστρωμάτωση.


ΣΕΛ.  6  -  11

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Συσπείρωση για τη δική μας συμμαχία

Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, εργάτες, αγρότες, αυτoαπασχολούμενοι, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων διαδήλωσαν, το απόγευμα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Με σύνθημα «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».


ΣΕΛ.  20  -  21

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν

Για τολμηρά και αναγκαία μέτρα μίλησε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, αυτό απαιτεί το «εθνικό συμφέρον». Τη συναίνεση όλων ζητά ο Γ. Παπανδρέου για να βγει η χώρα από το τέλμα. Με «ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, την "πράσινη ανάπτυξη", που θα φέρει καινούριο πλούτο στη χώρα», είπε προχτές. «Το Δημόσιο θα σχεδιάζει, θα χρηματοδοτεί, θα δίνει την κατεύθυνση, την αρχική ώθηση και τα κίνητρα, για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα παίρνει ο ιδιωτικός τομέας!! (...) Θα υπάρξουν κέρδη για επιχειρήσεις», είχε πει στις 5 Μάρτη 2009. Με χρήμα στο κεφάλαιο θα βγάλει από το τέλμα τη χώρα. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με διαφορετικά λόγια θα προωθήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ο λαός με την ψήφο και τη δράση του να πάρει τα μέτρα του. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, για να επιβάλουν τα αντιδραστικά μέτρα που έχουν ανάγκη. Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και αδύναμους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να εμποδίσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν.



ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Διδάγματα από τη μη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

ΣΕΛ.  19
ΛΑΡΚΟ
Πέθανε ο εργάτης που είχε τραυματιστεί βαριά

ΣΕΛ.  23
«Εφυγε» ο σύντροφος Παναγιώτης Ροδάς

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ