Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10468

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμιά αναμονή Ανασύνταξη και Αντεπίθεση

Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα είτε από τη ΝΔ, είτε από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτε ούτε ο ΛΑ.Ο.Σ που υπηρετεί με συνέπεια την πολιτική των καπιταλιστών, ούτε ο ΣΥΝ που εξωραΐζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


ΣΕΛ.  19   -   23
Β' ΕΚΔΟΣΗ

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ για πιο ισχυρό ΚΚΕ πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα

Με πείσμα και σιγουριά να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Οι εκλογές έχουν αντικειμενικά το χαρακτήρα μιας γενικευμένης πολιτικής αναμέτρησης ανάμεσα σε δυο βασικές γραμμές. Η μια γραμμή εκφράζεται από τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την ενίσχυση του αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης σε όφελος του κεφαλαίου. Η άλλη γραμμή είναι η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία. Μόνο σ' αυτή τη ρότα οι λαϊκοί αγώνες μπορεί να βάλουν φρένο, να έχουν και κατακτήσεις. Στις εκλογές ο λαός μπορεί να κάνει ένα μεγάλο βήμα για να δυναμώσει το δικό του αντίβαρο. Με την ψήφο του να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στο δικομματισμό και τη στρατηγική του, μειώνοντας έτσι την ικανότητά του να προωθεί απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική του. Ψηφίζοντας μαζικά για ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, θεμελιακή προϋπόθεση για τη λαϊκή συμμαχία, για ακόμη πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα.


ΣΕΛ.  3,   5  -  7,   10  -  16,   18

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, πάλη για λαϊκή εξουσία

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει την εργατική - λαϊκή οικογένεια σε ακόμη πιο δεινή θέση για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο φορτίο μιας εκπαίδευσης που παίρνει τα χαρακτηριστικά μιας ακριβοπληρωμένης υπηρεσίας.

Με συναίνεση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κόβουν και ράβουν το κοστούμι της Παιδείας στο πατρόν της ΕΕ και των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Στόχος η εκπαίδευση να βοηθήσει στη διαμόρφωση του αυριανού «απασχολήσιμου» και προπαντός στον έλεγχο της σκέψης και της δράσης του αυριανού εργατικού δυναμικού, που υπάρχει, ζει, μαθαίνει για τις επιχειρήσεις.


ΣΕΛ.  22   -   23

Προσφορά

Η οικογένεια του Νίκου Τερζάκη προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.


Αύριο η συνέντευξη για τις εκλογές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις βουλευτικές εκλογές, αύριο Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Τριήμερη γιορτή της νεολαίας στη Θεσσαλονίκη

Στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».


ΣΕΛ.  8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Είναι ταυτόσημη

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα ένα μικρό μέρος των όσων αντιλαϊκών μέτρων νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και σκοπεύουν να νομοθετήσουν.


ΣΕΛ.  6   -   7
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ
Αλώβητα από την καπιταλιστική κρίση!

ΣΕΛ.  16
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό λαό και κίνημα δυνατό

ΣΕΛ.  2


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org