Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Στη μάχη των εκλογών με όπλο τον «Ρ»

Πλατύ κάλεσμα σε πανστρατιά δράσης έχει απευθύνει το ΚΚΕ όχι μόνο στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και σε φίλους και οπαδούς για να αναδειχτεί στην εργατιά, στη νεολαία, σε όλο το λαό η πραγματική αντίθεση, το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά τους και σε αυτές τις εκλογές: 'Η με την πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την πολιτική του κεφαλαίου, ή με τη συστράτευση στην πάλη για τη διέξοδο που προβάλλει το ΚΚΕ, τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Ηδη, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις σχεδιάζουν την ένταση της παρέμβασής τους στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και κατοικίας, όπου χτυπάει η καρδιά των εργαζομένων και της νεολαίας. Το κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος χτυπούν «πόρτα την πόρτα», «γνωστό το γνωστό», «συνάδελφο το συνάδελφο» για αποκαλύψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούνται μετά τις εκλογές, είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και να καλέσουν το λαό σε αντίσταση και αντεπίθεση, σε ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αναντικατάστατο όπλο και στην προεκλογική περίοδο είναι η εφημερίδα του Κόμματος, ο «Ριζοσπάστης», που με την καθημερινή του ύλη ενημερώνει τον αναγνώστη γύρω από όλες τις πολιτικές εξελίξεις, αποκαλύπτει τα προγράμματα και τις θέσεις των άλλων κομμάτων, τη σύμπλευσή τους με τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Καθημερινά, μέσα από τις σελίδες του «Ρ» προβάλλεται η δραστηριότητα του Κόμματος, τα ζητήματα που κάθε φορά αναδεικνύει το ΚΚΕ, το αντικείμενο της αντιπαράθεσης με τα άλλα κόμματα και την πολιτική του κεφαλαίου. Μέσα από την αρθρογραφία στις σελίδες της εφημερίδας - τόσο στον κυριακάτικο «Ρ» όσο και στα καθημερινά φύλλα - αναπτύσσεται και εκλαϊκεύεται η επιχειρηματολογία του ΚΚΕ, η προπαγάνδιση των θέσεών του, η προβολή της πολιτικής πρότασης εξουσίας του Κόμματος, το ξεμπρόστιασμα της αντιδραστικής πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Μέσα από τη μελέτη του «Ρ» σε καθημερινή βάση το κάθε μέλος και ο κάθε φίλος του Κόμματος μπορεί εξοπλισμένος, τόσο με τα τρέχοντα ζητήματα και τις πολιτικές εξελίξεις όσο και με το σύνολο των θέσεων του ΚΚΕ και των επιχειρημάτων του, που ξεγυμνώνουν τις αυταπάτες που επιχειρούν τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ να σπείρουν στο λαό, να αντικρούει την αντιΚΚΕ προπαγάνδα. Ο «Ρ» δε λέγεται τυχαία καθημερινός σύντροφος, καθημερινός διαφωτιστής. Γιατί στις σελίδες του καταγράφεται και γενικεύεται η πείρα από την παρέμβαση των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, ατσαλώνοντας τους κομμουνιστές με την εμπειρία της παρέμβασης σε κάθε γωνιά της χώρας. Ετσι είναι σε θέση καθημερινά να απευθύνονται στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στη νεολαία, στην αγροτιά, στις γυναίκες, στους συνταξιούχους, σε όλο το λαό, να τους διαφωτίσουν και να αναδείξουν την αναγκαιότητα και από αυτήν τη μάχη να βγει ακόμα πιο δυναμωμένο το ΚΚΕ.

Χρέος και καθήκον όλων μας είναι η καθημερινή μελέτη και διάδοση του «Ρ» πλατιά στο λαό. Η ίδια η πείρα αποδεικνύει ότι ο «Ρ» αποτελεί το «άλφα και το ωμέγα» για να είναι αποτελεσματική η παρέμβαση των κομμουνιστών στο λαό. Στο πλαίσιο αυτό, τις τέσσερις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, πρέπει να βρει τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος όχι απλά να μελετούν καθημερινά τον «Ρ», αλλά να βάζουν κάθε μέρα στόχο να διαδίδουν την εφημερίδα του Κόμματος σε όλο και περισσότερους εργάτες και νεολαία. Σε ένα - δυο τη μια μέρα, σε δυο άλλους την επόμενη, με στόχο να κερδηθούν μόνιμα, να αγοράζουν μόνοι τους τον «Ρ», να αντιλαμβάνονται το όπλο που έχουν και οι ίδιοι στα χέρια τους. Και, βέβαια, η όσο το δυνατόν πλατύτερη συμμετοχή στη διάδοση του κυριακάτικου «Ρ», ώστε κάθε νέα Κυριακή ο «Ρ» να μπαίνει σε πιο πολλά λαϊκά και εργατικά σπίτια, να πολλαπλασιάζονται οι λαϊκές συνειδήσεις που ενημερώνονται από ταξική σκοπιά, που αφυπνίζονται, που κερδίζονται στη μάχη για τη λαϊκή Αντεπίθεση.


Ε. Χ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η υποκρισία και η πραγματική στόχευση(2014-09-10 00:00:00.0)
Ζεστή υποδοχή την πρώτη μέρα λειτουργίας(2012-11-17 00:00:00.0)
Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και στο δίκιο σου ψήφισε ΚΚΕ!(2007-07-15 00:00:00.0)
Η ιστορία του ΚΚΕ είναι η ιστορία του λαού μας!(2003-12-09 00:00:00.0)
Προσωπικό στοίχημα(2001-01-23 00:00:00.0)
Τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό!(2000-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ