Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Πατριδογνωμόνιο
Πανίσχυρο ΚΚΕ τώρα!

Πανστρατιά! Πανελλαδικά. Πανέτοιμοι σαν από καιρό που λέει κι ο ποιητής. Παντοιοτρόπως αποφασισμένοι. Πανανθρώπινες οι αξίες μας που αντέχουν και μάχες και πολέμους. Πανωπροίκι ο λαός στο δικομματισμό αυτή τη φορά δεν πρέπει να γίνει.

Σύντροφοι, θα βγούμε στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς, σε κάθε γωνιά και θα πείσουμε κι όσους δίστασαν στις ευρωεκλογές πως δεν αξίζει να ψωνίσουν πάλι από το παντοπωλείο των ταξικών συμφερόντων της οικονομικής και κοινωνικής ολιγαρχίας. Στην παντοκρατορία των εναλλασσόμενων υποτακτικών του μεγάλου κεφαλαίου, στην παντομίμα των χρυσών κι αριστερών και δεξιών και οικολογικών τάχαμου εφεδρειών της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής θα αντιπαρατεθούμε πανίσχυροι.

Το πανεργατικό μέτωπο ρίχνεται στη μάχη της... Εκθεσης. Γιατί δεν πάει άλλο και πρέπει να εκθέσουμε την πανουργία της ταύτισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας με την πανεθνική ανάγκη για ανατροπή.

Οχι των κεκτημένων της εργατικής τάξης, αλλά των πολιτικών των δύο μεγάλων (;) κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που απ' τη μεταπολίτευση και μετά επιφύλαξαν τα πάνδεινα στην πλειονότητα των εργαζομένων.

Εκαναν τις εκλογές μέγκενη, πανικόβλητοι απ' την αντίδραση που γεννιέται κι ασκείται κάθε μέρα. Πάνοπλοι θα τους αντιμετωπίσουμε κι αυτή τη φορά και την επόμενη κι όσες χρειαστούν, ώσπου να συντελεστεί η πανωλεθρία τους κι ο παντέρμος λαός ανοίξει την παντιέρα του για άλλους τρόπους ανάπτυξης, αυτούς που μόνον ο σοσιαλισμός μπορεί ν' ανοίξει ως δρόμους ικανούς να παράγουν πανέντιμο πλούτο που γυρίζει ακέραιος στους δουλευτές κι όχι πανωτόκι στ' αφεντικά.

Στο λάκκο της ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να ξαναπεθάνει εργάτης χωρίς να γίνει πανεθνικός ξεσηκωμός και πάνδημο πένθος. Στον κάθε πανούργο πολιτευτή θα αντιτάξουμε κάθε πανέμορφο αγωνιστή όχι για ένα ισχυρό αλλά για ένα πανίσχυρο ΚΚΕ.

Στο εκλογικό πανδαιμόνιο, που όσο κυλούν οι μέρες θα μετατρέπεται σ' έναν πανζουρλισμό κραυγών και ψιθύρων, με τον αντικομμουνισμό να βρυχάται σαν πανάρχαιος δράκος επιστρατευμένος κι εξωραϊσμένος από τους λακέδες των πολυεθνικών και τους εξαρτημένους από τη βούληση των εργοδοτών, θα σκορπίσουμε την ελπίδα της άλλης εκδοχής της ζωής. Σαν εκείνα τα... ζιζάνια που το σύστημα τρέμει μήπως του ματαιώσουν τη σοδειά των αμέτρητων κερδών. Συκοφάντες, λαμόγια, οπορτουνιστές, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, θα στήσουν πάλι το αντιΚΚΕ πανηγύρι τους. Εκλογές το λένε και δεν είναι το παν. Ομως ο λαός είναι παντοδύναμος κι αν το πιστέψει ουσιαστικά, αυτή τη φορά θα το δείξει όπως του πρέπει και μπορεί. Στο χέρι του, στο χέρι μας είναι.

Ο δύσκολος δρόμος δεν είναι να υποκύψει κανείς στις δικομματικές σειρήνες των χορηγών της κρίσης. Ο δύσκολος δρόμος είναι να κόβεις κάθε φορά τα φτερά του ανέμου, όταν λέγεται «Wind», και ν' ανοίγεις τα δικά σου! Καλή δύναμη, καλό κουράγιο, καλούς αγώνες για ισχυρό, για πανίσχυρο ΚΚΕ!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ