Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Εκφραστές της ίδιας σκληρής ταξικής πολιτικής

Ενα μικρό μόνο δείγμα των όσων εναλλάξ νομοθέτησαν οι δύο εταίροι του δικομματισμού παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ»

Οι σημαίες βγήκαν. Τα συνθήματα και οι βαρύγδουπες εκφράσεις ήδη άρχισαν να κατακλύζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις επόμενες μέρες τα προεκλογικά μπαλκόνια. Τα ΜΜΕ έχουν πέσει πάνω στο λαό για να πείσουν ότι στις εκλογές «συγκρούονται» δυο διαφορετικά δήθεν μοντέλα ανάπτυξης και οικονομίας. Αυτό της «νεοσυντήρησης» που πρεσβεύει η ΝΔ και της «προόδου» που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών μίλησε για «δύο διαφορετικές πολιτικές και αντιλήψεις», για δήθεν «δύο διαφορετικούς δρόμους», που ο ένας οδηγεί στην «προοδευτική λύση, την πρόταση του ΠΑΣΟΚ», και ο άλλος στη «νεοσυντηρητική επιλογή της αδιαφανούς διαχείρισης» της ΝΔ. Ο Κ. Καραμανλής πρόταξε την πρωθυπουργική «πυγμή» και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αγνοώντας το πολιτικό κόστος.

Και οι δύο είναι εκφραστές της ίδιας σκληρής και αμείλικτης ταξικής πολιτικής. Ζητάνε «νωπή λαϊκή εντολή» για να εφαρμόσουν τα προγράμματά τους, που είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ο Γ. Παπανδρέου με την επίκληση του «άλλου δρόμου» ζητάει «κοινωνική συναίνεση» και καλλιεργεί την αυταπάτη στους εργαζόμενους ότι χρειάζεται «συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου», για να βγει η χώρα από την κρίση. Πίσω από τη νέα αποπροσανατολιστική παράσταση, επιχειρούν να κρύψουν την απόλυτη ταύτιση των θέσεών τους σε μια πολιτική που ενισχύσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, χτυπώντας βάναυσα κάθε λαϊκό δικαίωμα.

Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα αποπροσανατολιστικά τους συνθήματα και την προπαγάνδα. Οι νόμοι, οι θέσεις και οι προτάσεις τους, τους προδίδουν. Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα ένα μικρό μόνο μέρος των όσων νομοθέτησαν ή σκοπεύουν να νομοθετήσουν. Ο ένας άφηνε άθικτους τους νόμους του προηγούμενου, χτίζοντας στο ίδιο αντιλαϊκό έδαφος. Η στρατηγική τους είναι ίδια. Γι' αυτό και οι νόμοι τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Το ίδιο και οι προτάσεις τους. Γι' αυτό πρέπει και οι δύο να τιμωρηθούν και στις εκλογές να πέσουν όσο πιο κάτω γίνεται. Ισχυρό ΚΚΕ πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε όσα φόρτωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις πλάτες τους όλα αυτά τα χρόνια, σε όσα τους ετοιμάζουν από την επομένη της κάλπης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ