Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Βουλευτικές Εκλογές 2009
6. Πετσόκοψαν υπηρεσίες και μισθούς στο Δημόσιο

Με πρόσχημα τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τον περιορισμό του δημόσιου χρέους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει σαφέστατες δεσμεύσεις για «τσεκούρωμα» υπηρεσιών και μισθών στο δημόσιο τομέα.

Ο Κ. Καραμανλής στο προεκλογικό του διάγγελμα ήταν ξεκάθαρος: «Θα προχωρήσουμε σε αυστηρό δημόσιο έλεγχο στις δαπάνες». Το ίδιο και ο Γ. Παπανδρέου που έχει δηλώσει: «Θα μειώσουμε τη σπατάλη στο δημόσιο τομέα». Σ' αυτό το πλαίσιο το επόμενο διάστημα:

-- Η ΝΔ ετοιμάζει: «Συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, με στόχο τη μείωση του αριθμού τους και τη μείωση των δαπανών λειτουργίας τους».

-- Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για: «Επαναπροσδιορισμό, συγχωνεύσεις και εξορθολογισμό των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου».

-- Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει «νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους από το Δημόσιο», στο οποίο θα ενσωματώνονται και οι νέου τύπου εργασιακές σχέσεις που θέλουν να επιβάλουν, με περικοπή επιδομάτων. «Εργαλείο» για το «νέο μισθολόγιο» της ΝΔ, αν ανανεώσει τη λαϊκή εντολή, είναι ο τελευταίος νόμος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2003 (Ν. 3205/03) που διαμόρφωσε τον κατώτερο βασικό μισθό στο Δημόσιο στα 590 ευρώ και οδήγησε στη συρρίκνωση των αποδοχών μέχρι και 18%! Για το ΠΑΣΟΚ το έργο θα είναι ακόμα πιο εύκολο, αφού ήδη ο Γ. Παπανδρέου επικαλείται το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

  • Κοινή πολιτική επιδίωξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσουν σε μειώσεις στους μισθούς και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο τομέα. Το «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για το 2009 είναι μόνο η αρχή για το τι θα ακολουθήσει...

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ