Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρωτοστατεί στην αγωνιστική συστράτευση και οργάνωση της πάλης

Την ανάγκη συνολικά τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν ενάντια στις νέες ανατροπές σε Υγεία - Ασφάλιση αναδεικνύει η κοινή σύσκεψη στην οποία καλεί η Ομοσπονδία

Σε κοινή σύσκεψη, ως πρώτο βήμα, για το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στις νέες ανατροπές που προωθούνται στην Ασφάλιση - Υγεία και Πρόνοια, καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, στις 22 Ιούλη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Η πρόσκληση απευθύνεται σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Γυναικείες Οργανώσεις και Οργανώσεις Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Για τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας μίλησε στο «Ρ» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Κώστας Ζιώγας. Μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής υπογράμμισε ότι «η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να συνειδητοποιηθεί από την εργατική τάξη ότι κανένας δε μπορεί να βγει αλώβητος από αυτήν την επίθεση. Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στη στρατηγική κατεδάφισης των κατακτήσεων της εργατικής τάξης». Γι' αυτό το σκοπό, συνέχισε, «αξιοποιούν την οικονομική κρίση του συστήματος, το φόβητρο της απόλυσης, την έντονη εργασιακή ανασφάλεια. Αυτά τα μέτρα επιχειρείται να έχουν μόνιμο χαρακτήρα».

Τονίζει ότι: «ως εργατικό κίνημα παλεύουμε να συστρατευθούν μαζί μας τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και άλλοι, γιατί ο διαχωρισμός της ασφάλισης από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια, η κατάργηση των ΒΑΕ αφορά και την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, άμεσα. Για να να αναπτυχθούν αγώνες με όρους σύγκρουσης και ανατροπής με τις στρατηγικές επιλογές της πλουτοκρατίας. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν αντέχουν άλλα βάρη στις πλάτες τους. Οποιαδήποτε αναμονή, εφησυχασμός και ανοχή θα λειτουργήσει προς όφελος των μονοπωλίων. Αντίθετα, η πλατιά συσπείρωση με τη γραμμή του ΠΑΜΕ με τη γραμμή εκείνη που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική (δηλαδή την "ανταγωνιστικότητα", τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Εκπαίδευσης κλπ), αποτελεί το μονόδρομο για την ανατροπή της και τη δρομολόγηση εξελίξεων προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ υπεράσπισης των ΒΑΕ αύριο Πέμπτη 30 Ιούλη(2009-07-29 00:00:00.0)
Επιτακτικός ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης(2009-07-19 00:00:00.0)
Απάντηση στην κρίση με όξυνση της ταξικής πάλης(2008-11-30 00:00:00.0)
Να πληρώσει η πλουτοκρατία(2001-05-23 00:00:00.0)
Παλλαϊκό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ για ασφάλιση - υγεία(2001-02-07 00:00:00.0)
Στο έδαφος ποιών αγώνων;(2000-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ