Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Δε μπορεί να κρύψει τα σχέδιά της

Αδιάψευστος μάρτυρας η πολιτική που εφαρμόζει, τονίζει το ΚΚΕ

Στάχτη στα μάτια όσων αντιδρούν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις στις οποίες πρωτοστατεί η δημοτική αρχή, επιχείρησε να ρίξει χτες το πρωί ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γ. Παπαχρυσάνθου, επιδίωξαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, λέγοντας αφενός πως δεν καταργείται η κυριακάτικη αργία των καταστημάτων με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που χαρακτηρίζει την πόλη τουριστικό προορισμό και αφετέρου πως δεν υπάρχει θέμα απόλυσης των 105 εργαζομένων του «Οργανισμού Εργασίας».

Ωστόσο, η δημοτική αρχή (ΝΔ) Αμαρουσίου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα, με την απόφασή της. Ευνοημένα βγαίνουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της περιοχής. Ο δήμαρχος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως παραπληροφόρηση τις καταγγελίες συλλόγων και φορέων που αντιτίθενται στην κατάργηση της αργίας. Επιπλέον, δεν υπάρχει, ουσιαστικά, καμιά διασφάλιση για τους 105 εργαζόμενους του «Οργανισμού Εργασίας», παρά τις ανέξοδες φραστικές υποσχέσεις του δημάρχου, περί απορρόφησης 35 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Αχτιδική Επιτροπή Βορείων συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ σημειώνει: «Μήπως μπορεί να μας απαντήσει γιατί ο δήμος Αμαρουσίου έσπευσε να πάρει τέτοια απόφαση; Μα προφανώς γιατί στο Μαρούσι λειτουργούν μεγάλα εμπορικά κέντρα και αυτή η απόφαση ανοίγει διάπλατα το δρόμο για το χτύπημα του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ηδη υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων στο εμπορικό κέντρο «GOLDEN HALL» πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα λειτουργεί και τις Κυριακές.

Η πολιτική που έχει εφαρμόσει είναι αδιάψευστος μάρτυρας των προθέσεών του. Οι εργαζόμενοι έχουν πολλά δείγματα γραφής της πολιτικής του. Στο μεγάλο κεφάλαιο δίνει όρκους τιμής η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου και στα συμφέροντά του υποκλίνεται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ