Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η μηδενική ανοχή

Η βάρβαρη επίθεση σε βάρος των προσφύγων στην Πάτρα, την περασμένη Κυριακή, είναι μία ακόμα απόδειξη για την άγρια καταστολή και το τσάκισμα των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Η ισοπέδωση του άθλιου καταυλισμού και η σύλληψη εν συνεχεία ακόμη και ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων, από τις δυνάμεις καταστολής, είναι η συνέχιση και όξυνση της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» όπως λέει το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ., και εφαρμόζει η ΝΔ, σε βάρος των μεταναστών. Τα όσα έγιναν την Κυριακή στην Πάτρα, είναι η συνέχεια των όσων γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα και μια «προειδοποίηση» για όσα πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αγαστή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: ο δήμαρχος Πατραίων και ο νομάρχης Αχαΐας, που παραβρίσκονταν στην επιχείρηση, είναι αμφότεροι στελέχη του ΠΑΣΟΚ), εντείνουν την επίθεση σε βάρος των μεταναστών. Με αυτό τον τρόπο δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στην ΕΕ, αποδεικνύοντας πως εφαρμόζουν και θα εφαρμόσουν ακόμη πιο δυναμικά τις απάνθρωπες και απαράδεκτες, αντιμεταναστευτικές πολιτικές που, έτσι κι αλλιώς, έχουν συνυπογράψει στις Βρυξέλλες. Σε αυτή την πολιτική, φυσικά, συμφωνεί απόλυτα και ο ΛΑ.Ο.Σ., που με τη ρατσιστική πολιτική του, επιδιώκει ακόμη πιο αυταρχικές και βάρβαρες ενέργειες. Και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έχει τεράστιες ευθύνες. Χαρακτηριστική είναι η κριτική που έκαναν τοπικά στελέχη του μετά την επιχείρηση στην Αγυιά Πάτρας, πως «η κυβέρνηση προκρίνει προσωρινές λύσεις»! Γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Είναι βέβαιο, πως το κυνήγι σε βάρος μεταναστών και προσφύγων θα οξυνθεί και θα ενταθεί ακόμη παραπέρα. Τα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία «στρατοπέδων συγκέντρωσης», μακριά απ' τα αστικά κέντρα, όπως στον Ασπρόπυργο στην Αττική και στο Δρέπανο Αχαΐας, είναι ενδεικτικά της πολιτικής που πρόκειται ν' ακολουθηθεί. Ομως, το λεγόμενο μεταναστευτικό, δε λύνεται με μπουλντόζες, ΜΑΤ, πυρκαγιές και πογκρόμ. Αν ήθελαν να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι τότε θα τους χορηγούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν, θα τους εξασφάλιζαν παράλληλα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό θα μένουν στην Ελλάδα και δε θα τους έστελναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - όπως γίνεται τώρα με τους ανήλικους που τους στέλνουν στην ...Κόνιτσα.

Σε όλα αυτά, πρέπει να προσθέσουμε και την επικίνδυνη επιδίωξη, που έχει ήδη εμφανιστεί, σύμφωνα με την οποία κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και συγκροτήματα Τύπου, προσδοκούν να πείσουν πως για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων ευθύνονται οι ...μετανάστες. Και να διαμορφώσουν τέτοιες συνειδήσεις μέσα στα λαϊκά στρώματα που να «πανηγυρίζουν» όταν γίνονται ενέργειες όπως αυτή στην Πάτρα, οι επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας κ.α., καλλιεργώντας αντιθέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους όταν ο εχθρός τους είναι κοινός, τα μονοπώλια και το κράτος τους. Οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα που στήνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. Το λεγόμενο μεταναστευτικό, δε λύνεται με την αστυνομοκρατία, με την ένταση της καταστολής και το άνοιγμα στρατοπέδων. Το ακριβώς αντίθετο. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος της καταστολής και της συνολικής επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης συνολικά.


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ