Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Νέα 24ωρη απεργία σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά

Τον αγώνα της κλιμακώνει και η Ομοσπονδία Λογιστών με συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιούλη

Την κλιμάκωση του αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιούλη, αποφάσισε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, μετά και την αποφασιστική και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία του κλάδου στις 8 του Ιούλη και την αποτελεσματική περιφρούρηση των εργοστασίων, με την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό. Παράλληλα, τη μάχη για την υπογραφή της ΣΣΕ δίνουν και οι λογιστές, οι οποίοι σε σύσκεψη που συμμετείχαν χτες με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας του κλάδου αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου επίσης στις 23 Ιούλη.

Η απόφαση για την κλιμάκωση του αγώνα σε Γάλα - Τρόφιμα και Ποτά πάρθηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Η ΕΕ αποφάσισε επίσης ότι θα προσέλθει στη συνάντηση με τον ΣΕΒ και τους εργοδότες του κλάδου στις 21 Ιούλη, με στόχο την υπογραφή της ΣΣΕ. Επειδή, όμως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν έχουμε πεισθεί ότι οι εργοδότες έρχονται με στόχο την υπογραφή συλλογικής σύμβαση αλλά ότι είναι μια ακόμη κίνηση τακτικής για αποπροσανατολισμό των εργαζομένων», αποφάσισε την απεργιακή κλιμάκωση.

Η Ομοσπονδία καλεί τον ΣΕΒ και τους εργοδότες του κλάδου να εγκαταλείψουν την απαράδεκτη τακτική τους και απαιτούν στη συνάντηση που έχει οριστεί οι εργοδότες να έρθουν με προτάσεις που να ικανοποιούν το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας για την υπογραφή των ΣΣΕ. Προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση η εργοδοσία θα εισπράξει την αυξημένη οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία απευθύνει αγωνιστικό, ταξικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους του κλάδου που συμμετείχαν μαζικά και αποφασιστικά στην πρόσφατη απεργία του κλάδου και ταυτόχρονα ευχαριστεί τους «συναδέλφους-σες εργαζόμενους, τα ταξικά σωματεία άλλων κλάδων που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και ήταν στην πρώτη γραμμή περιφρούρησης δεκάδων εργασιακών χώρων σε όλη τη χώρα». Οπως υπογραμμίζει «είναι ένα σημαντικό βήμα και δείχνει το δρόμο του συντονισμού σε αγωνιστική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη της χώρας μας, για να αποκρούσει τη νέα αντεργατική επίθεση που σχεδιάζουν τα επιτελεία των Βρυξελλών και η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσουν την ανάγκη κερδοφορίας του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ