Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Δυναμική κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων

Πολύμορφη αγωνιστική δράση αναπτύσσουν τα ταξικά σωματεία της Ζώνης

Ένα από τα εννιά καταστήματα της Εφορίας που βρέθηκαν χτες υπό συμβολική κατάληψη
Ένα από τα εννιά καταστήματα της Εφορίας που βρέθηκαν χτες υπό συμβολική κατάληψη
Συμβολική κατάληψη, ταυτόχρονα, σε εννιά καταστήματα της Εφορείας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στο κέντρο, έκαναν χτες εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, συνεχίζουν αταλάντευτα τους ταξικούς αγώνες τους για την ουσιαστική προστασία των ανέργων του κλάδου, που δημιουργεί η αντεργατική πολιτική - πρόβλημα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις - ενώ διαμήνυσαν την απαίτησή τους «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Η χτεσινή «επιχείρηση» ήταν ακόμα μία καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη κινητοποίηση. Οι ομάδες των εργατοτεχνιτών στην πλειοψηφία τους άνεργοι, μαζί με συνδικαλιστές των σωματείων τους, από τις 12 το μεσημέρι ήταν στα πόστα τους. Στις 12.15 με μία αιφνιδιαστική ταυτόχρονη κίνηση βρέθηκαν υπό την «πολιορκία» των εργατών 7 καταστήματα της Εφορίας στον Πειραιά, ένα στην Νίκαια και ένα στη Σαλαμίνα.

Οι είσοδοι των καταστημάτων, όπως αυτά της ΔΟΥ Πλοίων στην οδό Μαυρομιχάλη και της ΔΟΥ στην οδό Κολοκοτρώνη «καταλήφθηκαν» από τους εργάτες, ενώ με τα πανό, που ανέγραφαν τα αιτήματά τους και τις ανακοινώσεις τους ενημέρωναν τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Με τη χτεσινή τους κινητοποίηση οι εργατοτεχνίτες ανέδειξαν ανάμεσα στα άλλα και τα αιτήματά τους που προβλέπουν για όλους τους άνεργους το «πάγωμα» των δόσεων όλων των δανείων (στεγαστικών, πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών κ.λπ.) και την απαλλαγή τους από την Εφορία για το οικονομικό έτος 2009. Διεκδικούν ακόμα επίδομα ανεργίας ίσο με το 80% του μεροκάματου, σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους. Ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, συνταξιοδότηση άμεσα των εργαζομένων που είναι απάνω από 55 ετών μέσω του ΛΑΕΚ.

Ηδη οι αγώνες των εργατοτεχνιτών έχουν καταγράψει τα πρώτα αποτελέσματα, αποδεικνύοντας στην πράξη το δίκιο της γραμμής του ΠΑΜΕ που ακολουθούν απερίσπαστα, επιβάλλοντας την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε όλους τους άνεργους τους και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη έως το 2013 των ανέργων και των οικογενειών τους με 25 ένσημα τον προηγούμενο χρόνο. Για τους υπόλοιπους κλάδους με το νομοθετικό έκτρωμα Πετραλιά που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του 2009 από 50 που ανεβαίνει σταδιακά στα 100.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ