Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Δυναμώνει η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους

Πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη με πρωτοβουλία της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ

Στο πόστο του αγώνα παραμένουν σταθερά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», που διανύουν ήδη την 4η εβδομάδα του αγώνα τους, δίνοντας απάντηση σε κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει τον αγώνα τους. Χτες, μάλιστα, εκπρόσωπος της εργοδοσίας «επισκέφτηκε» μετανάστες εργάτες εκεί που μένουν «συμβουλεύοντάς» τους να γυρίσουν στη δουλειά και δίνοντας συνέχεια στην προχτεσινή αστυνομική επέμβαση που οδήγησε στις συλλήψεις 4 εργαζομένων.

Στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν χτες το πρωί φοιτητές και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ενώ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζομένους στις εταιρείες μεταφορών να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο και πολύμηνο αγώνα, να μη στηρίξουν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της εργοδοσίας. Την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους εργάτες ανέδειξε και χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή εργαζομένων από τον «Καριπίδη», αλλά και άλλους χώρους. Οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν ότι θα πρωτοστατήσουν στην κλιμάκωση του αγώνα.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργάτες και να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα για την αντεργατική εργοδοτική συμπεριφορά, τις συλλήψεις και την κατόπιν εισαγγελικής εντολής αστυνομική επέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ