Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
AUTOSTOP ΑΕΒΕ
Αγρια εργοδοτική τρομοκρατία

Τραμπούκοι της εργοδοσίας εξαπέλυσαν απρόκλητη επίθεση σε εκπροσώπους ταξικών συνδικάτων, με σαφή στόχο να κρύψουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας που κυριαρχούν. Το νόμο του κέρδους και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που κυριαρχεί στους τόπους δουλειάς προστατεύει η αντεργατική πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις

«Κόκκινο πανί» αποτελεί για την εργοδοσία η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, επειδή η συλλογική πάλη μπορεί να βάλει εμπόδια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, όπως έγινε π.χ. στη «LADY FASHION» απ' όπου και η φωτογραφία
«Κόκκινο πανί» αποτελεί για την εργοδοσία η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, επειδή η συλλογική πάλη μπορεί να βάλει εμπόδια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, όπως έγινε π.χ. στη «LADY FASHION» απ' όπου και η φωτογραφία
Σε άγριους τραμπουκισμούς - υπό το «άγρυπνο» βλέμμα μιας προκλητικά απαθούς αστυνομικής δύναμης - κατέφυγε η εργοδοσία της επιχείρησης AUTOSTOP ΑΕΒΕ (Γέρακας Αττικής) εναντίον εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Εργαζομένων Αθήνας στη Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα και άλλων συνδικάτων, που χτες προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εργοστάσιο.

Προφανής τους στόχος να κρύψουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο δουλειάς, αλλά και να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο, στην επιχείρηση απασχολούνται πάνω από 120 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι για δύο μήνες και σε αρκετούς δεν επικολλούνται τα ένσημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών δερμάτινων επενδύσεων και η ίδια αυτοαποκαλείται «αναμφισβήτητη κυρίαρχος» στη συγκεκριμένη αγορά στην Ελλάδα.

Αφού η εργοδοσία αρνήθηκε συνάντηση, οι συνδικαλιστές περίμεναν μπροστά από τις εισόδους των χώρων όπου δουλεύουν οι εργαζόμενοι για να τους μιλήσουν στο διάλειμμα. Ενας από τους ιδιοκτήτες της άρχισε να φωνάζει «κλειδώστε την πόρτα», ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε η αστυνομία, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τους συνδικαλιστές γιατί βρίσκονται εκεί. Λίγο μετά μια ομάδα τραμπούκων μαζί με τους εργοδότες, και χωρίς καμιά αφορμή, άρχισαν να βρίζουν, να σπρώχνουν και να χτυπούν τους συνδικαλιστές. Οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά έφυγαν και έστεκαν μαζί με άλλους συναδέλφους τους - περίπου δέκα - άπρακτοι και απαθείς στα όσα γίνονταν μέσα στην επιχείρηση.

Επιπλέον, όταν η αντιπροσωπεία έφυγε από το χώρο του εργοστασίου η εργοδοσία προσπάθησε να εγκλωβίσει μέσα ένα τμήμα της, πάλι μπροστά στα μάτια της αστυνομίας που, παρά τις καταγγελίες των συνδικαλιστών, δεν παρενέβη παρά μόνο αφού πέρασε πολλή ώρα. Τελικά, το σύνολο της αντιπροσωπείας έφυγε, καταδικάζοντας την τραμπούκικη εργοδοτική επίθεση και τη στάση της αστυνομίας.

Η αντεργατική πολιτική ενθαρρύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία

Την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Απασχόλησης είναι ηθικοί αυτουργοί. Με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν ενθαρρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Πρόκληση επίσης, τονίζει το ΠΑΜΕ, αποτελεί η στάση της αστυνομίας που «ήταν παρούσα και απλά παρακολουθούσε τα γεγονότα. Πρέπει να καταλάβει η ηγεσία της ότι άλλος είναι ο ρόλος της και γι' αυτό πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και όχι με τη στάση τους να ενισχύουν την εργοδοτική τρομοκρατία».

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας «να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες της εργοδοσίας, να δυναμώσει την πάλη της ενάντια στην αντεργατική πολιτική, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της. Τέτοια περιστατικά όχι μόνο δε θα τρομάξουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, απεναντίας το ατσαλώνουν, το πεισμώνουν, το κάνουν πιο αποτελεσματικό στην ταξική πάλη».

Την τραμπούκικη επίθεση της εργοδοσίας καταγγέλλουν, με κοινή τους ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και το Συνδικάτο της Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους «να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να αντισταθούν στα σχέδια και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ