Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Καμία ανοχή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα δύο νέα εγκλήματα κατά της εργατικής τάξης σημειώνεται:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης. Σήμερα ένας ακόμα οικοδόμος έχασε τη ζωή του σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ, στον Αγ. Στέφανο Δομοκού. Την ώρα που οι μεγαλοεργολάβοι και η κυβέρνηση αρνούνται στους οικοδόμους τις ελάχιστες αυξήσεις και τα μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής και της ακεραιότητάς τους, οι οικοδόμοι μετράνε ήδη 20 νεκρούς από την αρχή του χρόνου.

Καμία ανοχή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη. Κανένας συμβιβασμός και καμία αποδοχή της αποτρόπαιης πραγματικότητας όπου η εργατική τάξη πληρώνει και με το αίμα της τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Οι οικοδόμοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση στο έγκλημα. Να απαιτήσουν μέτρα προστασίας τώρα με τον αποφασιστικό έλεγχο των συνδικάτων, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, ουσιαστικές αυξήσεις.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να εξεγερθεί για να αντιμετωπίσει τη διαρκή επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς, την εντατικοποίηση, τους εκβιασμούς, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org