Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΦΣΕΕ
Ραντεβού στις πύλες των εργοστασίων

Στις πύλες των εργοστασίων και των υπόλοιπων χώρων δουλειάς, όπου σήμερα δίνεται η μάχη της 24ωρης απεργίας, καλεί και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), γιατί, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, «η ταξική αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι και θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για κάθε αγώνα, μικρό ή μεγάλο».

Η ΟΕΦΣΕΕ επισημαίνει την αναγκαιότητα του συντονισμού και της κλιμάκωσης των εργατικών αγώνων, κάτω από την πίεση των οποίων οδηγήθηκαν σε υποχώρηση και οι φαρμακοβιομήχανοι, καταθέτοντας βελτιωμένες προτάσεις για τη ΣΣΕ. Η Ομοσπονδία εκτιμά θετική την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη σύμβαση που οδήγησε στην ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων.

«Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα, σε πολλά μέτωπα που είναι ανοιχτά, όπως το Ασφαλιστικό, η κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών, η μείωση των συντάξεων, η γενίκευση της μερικής απασχόλησης, οι ανατιμήσεις στα είδη βασικής λαϊκής κατανάλωσης, κλπ.». Ο Ιούλιος, τονίζει, θα είναι μήνας εξορμήσεων και συζητήσεων με τους εργαζόμενους για την καλύτερη προετοιμασία της επόμενης κλαδικής σύμβασης και για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ