Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Πάλι «μπαλάκι» οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ

Νέες απειλές για τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση

Με διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) απειλούν με χτεσινή ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά, Δωδεκανήσου και Κρήτης, καταγγέλλοντας ότι εφτά μήνες μετά τις δημόσιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για εξόφληση των οφειλών, παραμένουν ξανά απλήρωτοι.

«Ηδη σε πολλές περιοχές της χώρας οι φαρμακοποιοί έχουν να πληρωθούν από το Δεκέμβρη του 2008», υπογραμμίζουν οι Σύλλογοι, ενώ τονίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί εκβιαστικά να προωθήσει και να υπογράψει τελικά απαράδεκτες συλλογικές συμβάσεις με άρθρα του τύπου «το δημόσιο θα πληρώνει όταν και εφόσον έχει χρήματα». Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ήδη καταφεύγουν στα δικαστήρια για την καταβολή των οφειλών τους.

Σε περίπτωση διακοπής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακά τους στο φαρμακείο και με την απόδειξη να απευθύνονται στον ΟΠΑΔ για την επιστροφή των χρημάτων τους. Θα κληθούν, δηλαδή, να πληρώσουν την πολιτική που κάνει τους εργαζόμενους «μπαλάκι» ανάμεσα στις εκάστοτε κυβερνήσεις και τις φαρμακοβιομηχανίες, λόγω της πολιτικής που μετατρέπει το φάρμακο σε εμπόρευμα.

Η πραγματική λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα φαρμακοποιών και ασφαλισμένων για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο, για ενιαίο κρατικό οργανισμό παραγωγής, διακίνησης και ελέγχου των φαρμάκων, που θα διαθέτει δωρεάν το φάρμακο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org