Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΜΕ
Οργάνωση για την απόκρουση της επίθεσης

Το ρεσιτάλ εμπαιγμού της κυβέρνησης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πόσο επικίνδυνη είναι για τους εργαζόμενους η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Την προκλητική στάση της κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι σταμάτησε τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες κλπ. και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που στηρίζει την αντεργατική πολιτική καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά και της ΓΣΕΕ.

Μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ τονίζει ότι και η σύσταση της νέας επιτροπής καταγράφει ότι «επιχειρούν νέα πλήγματα στο συνταξιοδοτικό και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κοροϊδεύει η κυβέρνηση μιλώντας για την προστασία των εργαζομένων, όταν πριν λίγες μέρες στη σύνοδο των αρχηγών των κρατών της ΕΕ έβαλαν την υπογραφή τους, συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις για να χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα. Ετοιμάζουν να "ταΐσουν" με καινούργιο ζεστό χρήμα την εργοδοσία, στο όνομα της διατήρησης των θέσεων εργασίας».

Και πιο κάτω επισημαίνεται ότι η ΓΣΕΕ συμφώνησε «με τα μπούνια όταν είναι ήδη γνωστό ότι γι' αυτήν την "εξυπηρέτηση" του κεφαλαίου θα διαχειριστεί το 2% ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μέσα στη συνάντηση είναι οσφυοκάμπτης και έξω κάνει το "παλικάρι"». Καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει την εκ περιτροπής απασχόληση «αρκεί όπως λέει "να εφαρμόζεται ο νόμος σωστά"» και συμμετέχει στην επιτροπή, νομιμοποιώντας το χτύπημα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Καταλήγοντας καλεί σε οργάνωση της πάλης «για να μη γίνονται οι εργαζόμενοι οι άνεργοι, όμηροι της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων. Να παλέψουν για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μην αποχαρακτηριστούν τα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά να ενταχθούν και νέοι κλάδοι. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μη νομιμοποιήσει και να μην αποδεχτεί καμιά επιτροπή, κανένα μέτρο σε βάρος της».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org