Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10415

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το ΚΚΕ αντλεί δύναμη από το λαό και σ' αυτόν λογοδοτεί

Δηλώνουμε καθαρά και απερίφραστα ότι όσο και αν είμαστε πολέμιοι κάθε μορφής διαφθοράς, άρα και κάθε μορφής εξαγοράς, εκβιασμού και χειραγώγησης, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, σε καμιάς μορφής απαγόρευση της πολιτικής μας δράσης, με όποιο κόστος μπορεί να έχει αυτό. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ με διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων

ΚΚΕ: Η αποφασιστική εργατική λαϊκή δράση είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει την αρνητική πορεία και να αλλάξει τις εξελίξεις προς όφελος του λαού

Το αποπροσανατολιστικό κλίμα της εκλογολογίας καλλιεργούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Οπως και πριν τις ευρωεκλογές, έτσι και τώρα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να διαμορφώσουν το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη σκανδαλολογία, την εκλογολογία και την προεδρολογία. Και αυτά, τη στιγμή που ξεδιπλώνεται και συνεχώς δυναμώνει η νέα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, συνολικά ενάντια στα κοινωνικά δικαιώματα. Τη στιγμή που στους εργασιακούς χώρους δυναμώνουν οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι απολύσεις από τους εργοδότες, που έχουν στήριγμα τον εργοδοτικό δικομματικό συνδικαλισμό. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέες και οι νέοι, να μην πέσουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού, που έντεχνα κατασκευάζει ο δικομματισμός. Εχουν τη δύναμη να απαντήσουν, οργανώνοντας αποφασιστικά την πάλη και την αλληλεγγύη τους, σε κάθε εργασιακό χώρο, κλάδο και συνολικά, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ που συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και απαιτεί η πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  2   -   3

*

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΓΑΛΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΟΤΑ
Αύριο η απεργία για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στη μάχη της περιφρούρησης ρίχνονται από σήμερα το βράδυ οι ταξικές δυνάμεις, με στόχο την επιτυχία της 24ωρης απεργίας, στην οποία προχωρούν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών και εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, κλιμακώνοντας την πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων.

Σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια κρίσιμη αναμέτρηση με το κεφάλαιο και γι' αυτό η επιτυχία της σημερινής απεργίας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ καλεί σε πανεργατική στήριξη και συμπαράσταση στους κλάδους που πρωτοστατούν.(Φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση των οικοδόμων)


ΣΕΛ.  13

Κοροϊδία ΠΑΣΟΚ

«Να πάρουμε σκληρά μέτρα για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς και όλες οι ιδιωτικές εισφορές ονομαστικές, μέσω τραπεζικών λογαριασμών». Ποιος τα πρότεινε αυτά τα σκληρά μέτρα; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Την Κυριακή σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», έκανε ακόμη πιο ρηξικέλευθη πρόταση. Την «αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα». Αλήθεια, είναι «αυτονομία της πολιτικής» εκείνα τα γεύματα με επιχειρηματίες που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; `Η μήπως η πολιτική του θα σταματήσει να είναι πολιτική υπέρ του κεφαλαίου; Αλλη μια κοροϊδία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στα περί εξυγίανσης του αστικού πολιτικού συστήματος από τα «λαδώματα». Εκείνο που ξέχασε είναι η πρόταση που έκανε προεκλογικά, να εγγράψει μέλη και οπαδούς του σε τράπεζα για πιστωτική κάρτα με χαμηλό επιτόκιο! Οπως επίσης δεν είπε αν θα εξασφαλίζει προμήθεια η τράπεζα στο ΠΑΣΟΚ ή στα κόμματα που θα ανοίξουν τέτοιο αλισβερίσι από τη μεσιτεία, αφού αυτοί οι ενισχυτές γίνονται εν δυνάμει και πελάτες της τράπεζας. Οπως πελάτες είναι και όσοι πάρουν πιστωτική κάρτα μέσω ΠΑΣΟΚ. Και ύστερα σου λέει μέτρα κατά της διαπλοκής των κομμάτων με το κεφάλαιο...ΕΚΟΦΙΝ - ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα μέτωπα

ΣΕΛ.  19
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΙΑΣ
Απαίτησαν αγωνιστικά το δίκιο τους

ΣΕΛ.  18
18ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο Γράμμο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11-12 Ιούλη

ΣΕΛ.  10


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org