Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιζητά αντιμεταναστευτική ... συναίνεση

Το κωδικοποιημένο πλαίσιο των αντιμεταναστευτικών μέτρων της κυβέρνησης παρουσίασε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χ. Μαρκογιαννάκης, κατά τη διάρκεια των συναινετικών συναντήσεων που έχει εγκαινιάσει με τα κόμματα της Βουλής. Στις συναντήσεις αυτές δε συμμετέχει το ΚΚΕ. Αρκετά από τα εννέα σημεία - «προτάσεις», όπως «βαφτίστηκαν» από τον υπουργό, αποτελούν, ήδη, μέτρα τα οποία υλοποιούνται.

Η σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών. Από τη ΝΔ συμμετείχε ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Θόδωρος Δρίτσας και από τον ΛΑ.Ο.Σ. ο πρέσβης Γεώργιος Γεωργίου.

Τα μέτρα είναι προσαρμοσμένα στο Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, που εγκρίθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Σύμφωνα με αυτά, στόχος είναι η αύξηση των απελάσεων, όπως και «η μείωση του πληθυσμού των μη νόμιμων οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα». Επίσης, «η αποτροπή στο να επιλέξουν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού ή ακόμη και διέλευσης». Επίσης, στέλνεται «μήνυμα στους μη νόμιμους οικονομικούς μετανάστες ότι θα έχουν μεγαλύτερο χρόνο κράτησης προς απέλαση». Το μέτρο αυτό ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και παρατείνει έως και 18 μήνες το χρόνο κράτησης. Αλλο αντιμεταναστευτικό μέτρο αποτελεί η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων του «Frontex», που αποτελεί το κατασταλτικό σώμα παρεμπόδισης εισόδου στην ΕΕ των ανεπιθύμητων μεταναστών και προσφύγων. Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες ο Αφγανός πρόξενος, για να παραδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να υλοποιηθούν απελάσεις Αφγανών που έχουν ζητήσει καταφύγιο στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Χ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε πως «δεν συμφωνήσαμε σε όλα. Και η ένσταση, κυρίως, η οποία προβάλλεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ότι με τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση δε θα υπάρχει αποτέλεσμα». Πρόσθεσε, δε, πως οι «χρήσιμες αυτές συναντήσεις θα πρέπει να επαναληφθούν και συμφωνήσαμε να επαναληφθούν για να συζητήσουμε και άλλα θέματα». Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα αυτά αφορούν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ