Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο δικός μας στόχος

Μπροστά στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, οργιάζουν για μια ακόμα φορά η εκλογολογία και η διασπορά αποπροσανατολιστικών όσο και εκφοβιστικών διλημμάτων στο λαό, που αφορούν στην πιθανότητα ανάδειξης μιας αδύναμης κυβέρνησης, ή, ακόμα, και στο να προκύψει από την κάλπη ακυβερνησία, αν δεν υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα. Στη συζήτηση αυτή, η εργατική τάξη, το σύνολο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη. Είναι επιζήμια για τα συμφέροντά τους.

Σε μια περίοδο που εκδηλώνεται σφοδρή επίθεση στο σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων, που επιχειρείται με τον πλέον κυνικό τρόπο να μεταφερθούν ολοκληρωτικά τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού, το τελευταίο που πρέπει να τον απασχολεί είναι το αν και πότε θα γίνουν εκλογές. Αυτό που πρέπει να τον απασχολεί είναι η οργάνωση και η ανάπτυξη της πάλης του εναντίον της εφαρμοζόμενης πολιτικής, για την παρεμπόδισή της. Η ανάπτυξη της ταξικής πάλης κατά της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους κοπιάζουν να τον πείσουν να παραμείνει θεατής και να εξαντλήσει την παρέμβασή του την ώρα της κάλπης.

Ο λαός να μην επιτρέψει τον εγκλωβισμό του στην εκλογολογία. Να μην επιτρέψει να γίνει έρμαιο επικίνδυνων διλημμάτων. Να πυκνώσει τις γραμμές του ταξικού κινήματος και να υποδεχτεί την κάλπη με αγώνες, να ενταχθεί στο μεγάλο σχολείο της ταξικής πάλης, αποκτώντας συνείδηση της πραγματικότητας και εργαλεία για τη σωστή της ερμηνεία, δυνατότητα να βγάζει σωστά συμπεράσματα που σωστά θα τον προσανατολίζουν παντού και στην κάλπη. Να μη φοβηθεί το ενδεχόμενο μιας αδύναμης κυβέρνησης. Οι δυνατές κυβερνήσεις έστρεψαν με μένος την ισχύ τους εναντίον του, σαρώνοντας δικαιώματά του. Οσο πιο ανίσχυροι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόσο πιο ισχυρός ο λαός, τόσο πιο ικανό το κίνημα να παρέμβει, να πιέσει, να αποσπάσει μέτρα προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Οχι μόνο, λοιπόν, να μη φοβηθεί, απεναντίας να επιδιώξει μια τέτοια εξέλιξη. Θα είναι προς όφελός του, αν επιτευχθεί ο πολιτικός στόχος για αδύναμη κυβέρνηση. Καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στηρίζουν το σύστημα και τον «ευρωμονόδρομο», αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Μια τέτοια επιλογή μπορεί να διαμορφώσει ελπιδοφόρες εξελίξεις. Κάθε άλλη είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα επιταχύνει αρνητικές για τα λαϊκά συμφέροντα εξελίξεις, επιτρέποντας την εφαρμογή μιας ακόμα πιο σκληρής πολιτικής την περίοδο της κρίσης, εξασφαλίζοντας στο μεγάλο κεφάλαιο ηττημένο το εργατικό κίνημα στην περίοδο της ανάκαμψης.

Οποτε κι αν στηθούν κάλπες, να βρουν την εργατική τάξη, ολόκληρο το λαό, με θετικό απολογισμό αγωνιστικής ταξικής δράσης. Ετσι και μόνο μπορούν να έχουν θετικό πρόσημο οι μετέπειτα εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ