Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συντονισμός δράσης κατά της κρατικής καταστολής

Από τη σύσκεψη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»
Από τη σύσκεψη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»
Με στόχο το συντονισμό της δράσης και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών απέναντι στην κρατική καταστολή, που στοχεύει στα δικαιώματα και τις ελευθερίες Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε η χτεσινή σύσκεψη στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Αθήνας, που οργάνωσε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ταξικών σωματείων.

Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Αγγελος Βρεττός, δικηγόρος και μέλος της «Συσπείρωσης», ο οποίος αφού κατήγγειλε τη νέα προαποφασισμένη και βίαιη κοινωνική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ανέπτυξε με σύντομο και περιεκτικό τρόπο τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τα πολλαπλά μέτρα καταστολής των κινητοποιήσεων που φτάνουν μέχρι την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, τα μέτρα παρακολούθησης και φακελώματος, την αλυσίδα τρομοσυμφωνιών με τις ΗΠΑ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου αποτελούν οι ρυθμίσεις κατά των μεταναστών, καθώς, όπως επισήμανε, η κυβέρνηση προωθεί μπαράζ μέτρων σε βάρος τους, στο φόντο της ρατσιστικής δηλητηριώδους προπαγάνδας του ΛΑ.Ο.Σ., της επικίνδυνης θέσης του ΠΑΣΟΚ για «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» και του αποκρουστικού κρούσματος διαπόμπευσης μεταναστών στη Μανωλάδα.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Μπροστά στη συντονισμένη αυτή επίθεση καλούμε τον ελληνικό λαό να απειθαρχήσει στο αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό μπαράζ ΕΕ και κυβέρνησης, εντείνοντας την περιφρουρημένη και οργανωμένη αντεπίθεσή του. Να κάνει δική του υπόθεση τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, με την ενεργό και δυναμική συμμετοχή του στην προσπάθεια ανασύνταξης και ισχυροποίησης του οργανωμένου λαϊκού και ταξικού εργατικού κινήματος, μόνης δύναμης ανατροπής της σημερινής κατάστασης και επιβολής λαϊκών κατακτήσεων».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι από φορείς, σωματεία, καθώς και από κοινότητες μεταναστών που ανέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους την αναγκαιότητα της κοινής και συντονισμένης δράσης απέναντι στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών από την κρατική καταστολή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγει δρόμο για ποινικοποίηση λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων(2016-07-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας στο απεργιακό δικαίωμα(2014-11-21 00:00:00.0)
Η ΕΕ εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή(2009-11-19 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη σωματείων - φορέων(2009-07-02 00:00:00.0)
Στη «μάχη» για την απόσυρσή του μπαίνουν και οι δήμοι(2001-05-17 00:00:00.0)
Κρατική βία και καταστολή για τον εχθρό λαό(2001-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ