Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΑΓΡΟΤΙΑ στα μπλόκα υπερασπίζεται το δίκιο της

ΚΚΕ: Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, να γίνει πιο συνειδητός, πιο αποτελεσματικός. Δίπλα σας και μαζί σας είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Απέναντί σας έχετε τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους, τους πλουτοκράτες, την ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

  • Να μην υποστείλει η μικρομεσαία αγροτιά τη σημαία του δίκαιου αγώνα της, όπως επιδιώκουν η κυβέρνηση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στελέχη τους στο αγροτικό κίνημα, καλεί το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μη σκύψουν το κεφάλι, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
  • Ο αγώνας συνεχίζεται, τόνισαν εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Αγωνιστικών Συντονιστικών Επιτροπών στο μπλόκο της Νίκαιας, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας «φυγή των λαγών» την αποχώρηση που οργάνωσαν αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ.
  • Οχτώ Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προειδοποιούν ότι οι εργάτες θα ακυρώσουν κάθε απόπειρα να ενεργοποιηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός» σε βάρος της αγροτιάς, στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή αποφασιστικά την πάλη της.
  • Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, οργανώνουν, αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία ΕΒΕ.

ΣΕΛ.  9  -  15

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ