Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακατάλληλο το κτίριο των ιατρείων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

Το θέμα έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τη μεταστέγαση των ιατρείων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές του ΚΚΕ σημειώνουν:

«Οι συνταξιούχοι και γενικά οι ασφαλισμένοι της Ν. Ιωνίας που εκφράζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, όπως ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ν. Ιωνίας, Συνδικάτα Οικοδόμων, Παράρτημα Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, καθώς και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, είναι ανάστατοι από την επιλογή της αρμόδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ για τη μίσθωση κτιρίου, εντελώς ακατάλληλο για τη μεταστέγαση των ιατρείων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.

Και αυτό γιατί το εν λόγω κτίριο βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης, στην οδό Α. Παναγούλη στα σύνορα με το Δήμο Ν. Ηρακλείου και δεν έχει πρόσβαση από κανένα μέσο αστικής συγκοινωνίας και γι' αυτό δεν εξυπηρετεί.

Ο δρόμος Α. Παναγούλη είναι ταχείας κυκλοφορίας, ακόμα και με βαρέα οχήματα και η προσπέλαση των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, με μειωμένη όραση, μωρομάνες, καθώς και άλλων με προβλήματα υγείας είναι αδύνατη και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υπάρξουν θύματα.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο διαχωρισμός των ιατρείων από τις διοικητικές υπηρεσίες η απόσταση των οποίων ξεπερνάει το χιλιόμετρο θα είναι άλλη μια ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους.

Στο διαγωνισμό που έγινε προσφερόταν κτίριο δίπλα στο τμήμα των διοικητικών υπηρεσιών και συντάξεων.

Σ' αυτό συμφωνούσε και η Διοίκηση του Υποκαταστήματος Ν. Ιωνίας, γιατί θα ήταν η μία υπηρεσία δίπλα στην άλλη.

Το αίτημα των ασφαλισμένων υιοθετεί ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Οι ασφαλισμένοι δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, προκειμένου να ματαιώσουν το διαγωνισμό και να εξευρεθεί κτίριο το οποίο θα εξυπηρετεί τόσο τους ασφαλισμένους, όσο και τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων και ασφαλισμένων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ